CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık dün partililerle buluştu. Damla Organizasyon Salonu&[#]8217;nda gerçekleşen toplantıya 450- 500 civarında partili katıldı.Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, PM üyesi ve CHP Milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk, CHP Milletvekili adayı Prof Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşi Osman Haberal, CHP Milletvekili adayı Erol Sarıal, ve Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Tümer Peker, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Çoşkun, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, CHP Devrek Teşkilatı, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avni Çelebi, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Zonguldak Milletvekili adayı Neriman Posbıyık, basında daha önce &[#]8220;3. sıra adaylığı verildiği takdirde istifa ederim&[#]8221; söylemlerine açıklık getirdi. Diğer partilerin listelerini değerlendiren Posbıyık, AKP&[#]8217;nin Zonguldak 1. sıra adayı Köksal Toptan&[#]8217;ı ağır bir şekilde eleştirdi. Posbıyık, CHP&[#]8217;nin Zonguldak2taki gücünü Türkiye&[#]8217;ye göstereceklerini belirterek; &[#]8220;CHP&[#]8217;yi iktidar yapacağız. CHP olarak Zonguldak&[#]8217;tan 4 milletvekili 1 Bakan çıkaracağız. Bunun için hazırız ve çok çalışacağız&[#]8221; dedi. Posbıyık: &[#]8220;Zonguldak halkı 30 senedir Köksal Toptan&[#]8217;a bıkmadan oy verdi. Ama karşılığında bir tuğla bile alamadı.&[#]8221;, şeklinde konuştu..

Posbıyık&[#]8217;ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken İl Başkanı Tümer Peker ve Milletvekili Ali İhsan Köktürk partililere hitaben yaptıkları konuşmalarda Posbıyık&[#]8217;ı kutlayarak partililere; &[#]8220;iktidar için hep birlikte çalışalım&[#]8221; mesajı verdiler.


&[#]8220;Vazgeçme&[#]8221; mesajlarını dikkate almalıydık


Neriman Posbıyık konuşmasında şunları söyledi;&[#]8220;Evet, sevgili eşim Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye ikinci sıra verilmediği takdirde sıralamadan çekileceğimizi sürekli olarak telaffuz etti. Ben de televizyon programlarında Ereğli ve Alaplı adayına ikinci sıra verilmediği takdirde aday sıralamasından çekileceğimi, net bir şekilde ifade ettim.Karadeniz Ereğli ve Alaplı&[#]8217;ya CHP Genel Merkezi, Parti Meclisi Üyemiz Sayın Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün arkasından ikinci sırayı zaten vermişti. Liste;Ali İhsan Köktürk ve Neriman Posbıyık olarak düşünülmüştü. Ancak son günlerdeki gelişmeler nedeniyle Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal kontenjandan liste başına getirilince, sıramız da otomatikman üçüncülüğe indi.


Aile olarak tereddüt geçirmedik değil; ancak sivili toplum örgütlerinden, CHP&[#]8217;lilerden hem de Türkiye&[#]8217;nin değişik bölgelerinde yaşayan partili-partisiz birçok kişiden, eşten-dosttan sürekli olarak aldığımız &[#]8220;vazgeçme&[#]8221; mesajlarını dikkate almalıydık. Üstelik 12 Haziran Seçimleri&[#]8217;nin bir sıralama, aday olup olmama, listede olmak-olmamak meselesi olmadığının, ülkenin var olması veya yok olması meselesi olduğunu, çocuklarımızın, torunlarımızın özellikle de kadınlarımızın geleceklerinin karartılması meselesi olduğunun bilinci içindeydik.Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin ve Zonguldak&[#]8217;ın geleceğidir. Gerisi ise teferruattır. Bu düşüncelerle kararımızı verdik ve bu yola baş koyduk. Vazgeçmiyoruz, diye de buradan tüm Türkiye&[#]8217;ye haykırıyoruz. Ülkemizin geleceği için elimizi, hatta vücudumuzu taşın altına koyuyoruz. Ve bu konuda tekrar tekrar and içiyoruz. Zonguldak&[#]8217;a en az dört milletvekilliği Dört milletvekilliği ile de Allah&[#]8217;ın izniyle bir bakanlığı da Zonguldak&[#]8217;a getireceğiz. Düşünebiliyor musunuz; Halil Posbıyık Belediye Başkanı, Neriman Posbıyık milletvekili&[#]8230; Türkiye&[#]8217;nin demokratik haklarını arayan en hareketli vilayet Zonguldak olur. Zonguldak&[#]8217;ta, Ereğli&[#]8217;de, Alaplı&[#]8217;da işsizliğe son vermezsek, ekonomiyi yükseltmezsek bu dünya bize haram olsun. Haddimizi aşmak istemiyoruz ama, tüm Zonguldaklıların, sağcısıyla-solcusuyla, muhafazakarıyla-milliyetçisiyle takdir edip şükranla andığı rahmetli Sayın Veysel Atasoy&[#]8217;un bıraktığı yerden hizmetlerimize devam etmezsek, yine bu dünya bize haram olsun. Elinizi taşın altına koymaya hazır mısınız?Gece-gündüz, uyumaksızın çalışmaya hazır mısınız?5 milletvekilliğini CHP&[#]8217;ye kazandırarak Türkiye&[#]8217;ye örnek olmaya hazır mısınız?Seçim sandıklarına namusunuz gibi sahip çıkmaya hazır mısınız?


Haberal Yaşar Amca&[#]8217;nın oğludur


Sayın Mehmet Haberal Zonguldaklıdır; kentteki sivil toplum örgütlerinde başkanlık yapmış, Zonguldak&[#]8217;ın gelişmelerinde öncü hareketlerde bulunmuş, CHP&[#]8217;nin kayıtlı üyesi, eşimin yakınen tanıdığı, rahmetli Fırıncı Yaşar Amca&[#]8217;mızın oğludur.İlkokulu, orta okulu ve Çelikel Lisesi&[#]8217;ni Zonguldak&[#]8217;ta okumuş, dünyada ilk organ naklini gerçekleştiren bilim adamlarının arasına girmiş, tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir bilim adamıdır. Başkent Üniversitesi&[#]8217;nin kuruluşunda büyük paya sahiptir. Sayın Haberal&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;tan Türkiye Büyük Millet Meclisi&[#]8217;ne gönderilmesi tarihi bir olaydır. Prof. Dr. Mehmet Haberal meclise gittiğinde Zonguldak&[#]8217;a yapacağı yatırımları hayal etmek bile mümkün değildir. Dünyanın takdir ettiği Zonguldaklı Prof. Dr. Mehmet Haberal ile aynı listede olmak biz adaylar için büyük bir onurdur. Onu kıskanan siyasi rakiplerimizin Ergenekon şüphelisi olmasını pişirip pişirip, utanmadan ve sıkılmadan halkın önüne koyacaklarını biliyoruz. Onun Ergenekon şüphelisi olması, Yüce Adalet&[#]8217;in bileceği bir konudur. Bizi; CHP&[#]8217;li, Zonguldaklı, tüm dünyanın saygı duyduğu bilim adamı Prof. Dr. Mehmet Haberal ilgilendirmektedir. Tüm bilim adamlarının hayranlıkla Zonguldaklı seçmenleri izlediklerine inanıyorum.


Kadınları ben temsil ediyorum


Ben bir öğretmenim, ben bir anneyim, ben bir yardım kuruluşunun başkanıyım. Ama her şeyden önce ben bir kadınım. 12 Haziran Seçimleri, öncelikle kadınların seçimi. Yüce Atatürk&[#]8217;ün Türk kadınına vermiş olduğu sosyal ve siyasal hakların yok edilmesi veya edilmemesinin seçimidir bu seçim. Kadınların ikinci sınıf vatandaş olmaması meselesidir. Bu seçimlerde en ön saflarda kadınların olması, seslerini yükseltmesi ve en azından haklarını koruması şarttır. İşte partim, beni bunun için aday yaptı. Listede kadınları temsil eden tek kadın olduğum için mutluyum, onurluyum. Hatta Zonguldak&[#]8217;taki tüm partilerin adayları arasında tek kadın aday olarak ben varım. Zonguldak&[#]8217;ın çağdaşlığını ve kadının var oluşunu ben temsil ediyorum. Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan tüm kadınların ve çağdaş insanların bunu görmesi gereklidir, diye düşünüyorum. Sevgili kadınlar! Gelecekteki aydınlık günler için savaşmaya hazır mısınız? Haklarınızı korumak için en ön saflarda mücadele etmeye hazır mısınız? Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinin aydınlık olması için seferberliğe hazır mısınız? Kadına saygı gösterilmesi için sesinizi yükseltmeye hazır mısınız? Zonguldak emekliler kenti; çalışandan fazla emeklisi olan bir kent. Emeklilere intibak yasası çıkarıldı mı? Emekliler, millî gelirden pay alabiliyor mu? İktidara geldiğimizde emeklilere intibak yasası çıkartılacak. Emekliler millî gelirden pay alacaklar ve birinci sınıf vatandaş olacaklar. CHP iktidara gelince makarna, pirinç dağıtmayacağız. Aile sigortasını getireceğiz. Mağdur olan ailelerde kadının banka hesabına her ay en az 600 lira yatıracağız. Sosyal devletin varlığını ortaya koyacağız. YÖK&[#]8217;ü kaldıracağız. Taşeronluk sistemine son vereceğiz. Üniversite harçlarına son vereceğiz. 81 ilin tamamında sekiz ayda öğrenci yurtları yaptıracağız. Askerlik süresini kademeli olarak indireceğiz. Devrek-Ereğli yolunu trafiğe açacağız. Kandilli-Ereğli yolunu tamamlayacağız. İşsizliğe son vereceğiz. TTK&[#]8217;ya yeni işçiler alacağız. Tersanelerden atılan işçilere işbaşı yaptıracağız. Gençler, kadınlar, işçiler, işadamları, emekliler CHP&[#]8217;yi iktidara getirmek için var gücünüzle çalışmaya hazır mısınız? El ele, gönül gönüle, yürek yüreğe seçim startını vermeye hazır mıyız?


Toptan, Ulupınar ve MHP&[#]8217;ye sert eleştiri


AKP listelerine bakıyorum; şahsına büyük saygı duyduğum, otuz yıldır milletvekili olarak seçtiğimiz, oy vermekten bıkmadığımız, karşılığında ise hiçbir şey alamadığımız; Zonguldak&[#]8217;ta, Ereğli&[#]8217;de, Alaplı&[#]8217;da bir tuğla bile koymamış Sayın Köksal Toptan&[#]8230; Hayret ediyorum ! Zonguldaklıları saf zannediyorlar, herhalde, diyorum. Beşinci sıradaki Polat Türkmen&[#]8217;i tanıyorum. Bir de belediye başkanlığında başarılı; ancak genelde sessiz, sakin, Devrek&[#]8217;in bile haklarını korumakta aciz kalan, yüreğini ortaya koyamayan, masaya yumruğunu vuramayan; zengin bir aileye sahip olan, keyfinde beyefendi Özcan Ulupınar&[#]8217;ı tanıyorum. Diğerlerini, vallahi billahi tanımıyorum.MHP listesi birinci sıra Karabük&[#]8217;ten milletvekilliği yapmış bir arkadaşmış. Demek ki Zonguldak&[#]8217;tan birinci sıraya koyacakları bir MHP&[#]8217;li bulamamışlar. Sadece ve sadece üçüncü sıraya koydukları çok değerli insan Semih Çolak&[#]8217;ı tanıyorum. Kusura bakmayın ama diğerlerinin hiçbirini tanımıyorum. Siyasetçi olarak ben tanımıyorsam, Zonguldak halkı hiç tanımıyor demektir. Seçim startını şu andan itibaren vermiş oluyoruz. Tüm Zonguldak sathında, tüm Türkiye sathında; mahallelerde, köylerde çalışmak üzere hareket ediyoruz. Sadece ve sadece ülkemizi ve sosyal demokrat iktidarı düşünerek yolumuza devam edeceğiz.

Editör: Pusula Gazetesi