Alaplı Muhtarlar Derneği tarafından tüm köy muhtarlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, Alaplı&[#]8217;nın sorunları ve çözümü konusunda hazırladıkları dosyalara destek verecek her adayı destekleyeceklerini, desteklemeyecek adayların ise derneğe uğramamalarını istediklerini ifade etti.
Tüm adaylara başarılar dileyen Yapar, &[#]8220;Alaplı Muhtarlar Derneği olarak önümüzdeki seçim süreci içerisindeki değerlendirmeleri almak amacıyla tüm köy muhtarlarımızın katılımıyla bir toplantı düzenledik. Dernek olarak bu zamana kadar yaptığımız 8 dosya üzerinde çalışma yaptık. Tabi ki bir seçim süreci başladı. Bütün milletvekili adaylarımız derneğimizi ziyaret edecekler. Biz her adayı bekliyoruz. Listeye giren tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz. Biz dernek olarak bu dosyalarımızı adaylarımıza sunacağız. Dosyadaki Alaplı deresini kurtarma, Mollabey, kavukkavla alternatif yol ve yol genişletme çalışmaları konusunda hazırladığımız bu dosyaları milletvekillerimize vereceğiz. Bu dosyalar konusunda bizleri destekleyecek olan arkadaşları bizde destekleyeceğiz. Bu dosyaları desteklemeyecek olan adaylarımızın da derneğe uğramamalarını istiyoruz. Bizim bu zamana kadar yaptığımız çalışmaları milletvekillerimizin desteklemelerini istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
ALAPLI&[#]8217;YI KARANLIĞA MAHKUM ETTİLER
Enerji Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;ın &[#]8220;Biz elektriği vatandaşımızın daha iyi hizmet alması için özelleştirdik&[#]8221; yönündeki açıklamalarını da eleştiren Yapar, &[#]8220; BEDAŞ konusunda milletvekillerimiz Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen&[#]8217;e sıkıntılarımızı dilekçe ile ilettik. Alaplı&[#]8217;da elektrik konusunda büyük sıkıntılarımızın olduğunu söyledik, Alaplı&[#]8217;daki arıza ekibi ve şefliğinin gittiğini anlattık. Ama yalnızca anlatmamızla kaldık. BEDAŞ gitti. Biz siyasete karşı mağlup olduk. Enerji Bakanımız Taner Yıldız elektrik konusunda, &[#]8217;Biz elektrik&[#]8217;i vatandaşımızın daha iyi hizmet alması için özelleştirdik&[#]8217; diye açıklama yapmış ama bu açıklamaya kimse uymadı. Biz bu açıklamayı gereksiz yapılmış bir açıklama olarak görüyoruz. Alaplı onların sayesinde karanlıkta kaldı. Önümüzdeki günlerde bu konuda neler olur bilemiyoruz. İnşallah bizlere de sahip çıkarlar&[#]8221; dedi.
Alaplı&[#]8217;nın küçüldüğünü ve Ereğli&[#]8217;ye mahkuk edildiğini kaydeden Yapar, &[#]8220; Daha önce milletvekillerimize bu konuyu anlattık. Alaplı küçülüyor. Alaplı&[#]8217;nın büyümesi için elimizden gelen çabayı gösterdik ama bir Kadastro&[#]8217;nun gitmesi, Telekom&[#]8217;un gitmesi, BEDAŞ&[#]8217;ın gitmesi bizleri gerçekten üzmüştür. Bizleri Ereğli&[#]8217;ye mahkum eden milletvekillerimize diyecek bir sözümüz yok. Alaplı eğer ki bir ilçe ise Alaplı&[#]8217;da yaşayan yaklaşık 55-60 bin kişiyi hiçe saymış demeklerdir. Bunları mutlaka göz önünde bulundursunlar, Alaplı Ereğli&[#]8217;ye bağlı kalmasın biz bu konuda hizmet bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi