Büyük Ereğli Anadolu otelinde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı. Düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan nöbet değişim zamanının geldiğini dile getirerek, &[#]8220;Öncelikle düzenlenen bu toplantıda beni yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. 20 yıldır millet adına, halk adına, hak adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başarabildik, başaramadık, ölmeden açıkça bir kez daha görebilme imkanımız olacak bu yapılanları, bu bir nöbet değişimi. Mahkeme kadıya mülk değildir. İki dönem üst üste milletvekilliği yapanlara üçüncü dönemde de yedek olsun düşüncesiyle farklı gelişmeler oldu. 167 Tane arkadaşımızı liste dışında görüyoruz. Onun yanında 21 arkadaşımız adaylık için başvurmadı. Ben de başvurmayanlardan birisiydim, son anda yüzde 51&[#]8217;e eşim taşındı, ben eşimi çok seviyorum arkadaşlar, o da beni çok seviyor. Ailesi ile insan mutlu olmazsa sokakta yüzü gülmüyor, içim yanıyordu kıpır kıpır eşim bana su serpti. Hizmet için siyaset için birilerinin memnuniyetine çalıştım ama şimdi &[#]8216;ohh&[#]8217; dedi, bizi de memnun etmeye zaman kaldı. Allah O&[#]8217;nun gözyaşını kabul etti, ona Allah&[#]8217;a inandığım gibi inandığım için söylüyorum. Siyasetçi olan teşkilatçı olan çok kolay yetişmiyor. Samimi olarak söylüyorum muhtarlarımız da, sivil toplum örgütlerimiz de bu işin içerisinde herkes koşuyor. Hani, &[#]8216;Bir şey yapamadı, Başbakan gelip neyi görecek&[#]8217; diyenler vicdanlarına dönüp baksınlar, gerçekten çok güzel şeyler yapıldı. Eksiğimiz kusurumuz yok mu, elbette var. Ereğli-Devrek yolu hiçbir şey engellenemeyecek noktaya getirildi. Devlet Demir Yollarının yeri vardı, 379 dönüm bir alan. Buraya bir Adalet Sarayı Mayıs&[#]8217;ın 15 veya 20&[#]8217;sinde ihalesi yapılacak, 12 bin metre kare büyüklüğünde. Kdz. Ereğli 128 senedir belediye var bir spor salonu yoktu. Mübarek Kutlu Doğum Haftasını yeni yapılan kapalı spor salonunda kutladık, ona kavuştuk.
&[#]8220;YERELDE BULUŞAMADIK&[#]8221;
Ereğli&[#]8217;de iktidar ile muhalefetin yerel bazda hiç buluşamadığını söyleyen Erdoğan, &[#]8220;Kısa bir dostlukla bu arsa Kdz. Ereğli&[#]8217;ye kazandırıldı, biz de dedik ki bir anaokulu yaptıralım bütçemiz ona yetiyor, bu bile sorun oldu. Çok şükür 16 yıldan sonra Kdz. Ereğli Vakfı&[#]8217;na eşim ve ben üye olarak kabul edildik ve yönetim kuruluna da seçmişler. Benim bir sevdam var, eğitim sevdası, hizmet sevdası, insanlara karşı sevgi sevdası. Bunun için üniversite kurmak ama özel ama vakıf. 15 yıldır bu vakıf vardı dün itiraf ettiler 5 yıldır toplanma noktasında bir araya gelemedik, aidat 50 TL onu dahi yatırmamışlar, bu paralarla bu işler olmaz. Buraya gelen arkadaşlarımız kim olursa olsun Ercan Candan kardeşimizi ben Karabük Üniversitesi&[#]8217;nde ben rektör olabilmesi için çok görüşmelerimiz oldu, başaramadık. Geldi, gitti Kdz. Ereğli&[#]8217;de bir profesör olan Ereğli&[#]8217;nin nüfusuna kayıtlı olan bir arkadaşımız için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ereğli&[#]8217;den, Zonguldak&[#]8217;tan, Alaplı&[#]8217;dan gelen 621 bin nüfusu 441 bin seçmeni olan Zonguldak&[#]8217;ın her insanını ayırt etmeksizin o küçük odada onları büyük bir kalple bağrımıza bastık ama ne garip ki Ereğli&[#]8217;de doğmamıştım. Benim babamın kemiklerinin DNA testine kadar indiler fırsat olsa çıkarıp anca acaba hangi özelliğe sahip diye test olmaya kalkanlar oldu bu çok çirkin. Niye çirkin biliyor musunuz? Başbakanımızın AK Parti&[#]8217;nin bir düsturu var. Etnik, dinsel, bölgesel kimliğe dayalı bir siyaset bizde yasak&[#]8221; dedi.
&[#]8220;BAYBURTLU HANIMEFENDİ&[#]8221;
Milletvekili Fazlı Erdoğan, &[#]8220;Yasakları bile bile bunların üzerinden muhalefet başını vuruyor, kadere bak Gümüşhaneli milletvekili burada olmaz diyenler Bayburt kökenli bir hanımefendiyi Ereğli seçerse Milletvekili olacak. Kader beni burada konuşturdu. Benden hak alma noktasında Allah onların önüne bir gerçeği koydu. Herkes söylediğinden yaptığından hesaba çekilecek. Ben herkese insan muamelesi yaptım&[#]8221; dedi.
&[#]8220;BÜROKRASİDEN ÇEKTİK&[#]8221;
Erdoğan, &[#]8220;Amacımız Ereğli&[#]8217;de eğitime katkıda bulunmak, büyük düşünceyle büyük hizmetler yapmak. Ama bizim için eksik noksan olan şeyler var. Ereğli-Kandilli yolu da var. Bürokrasiden çok çektik. Herkes bir şeyleri yazıp çiziyor, ara dönemler olabilir ama insan sevgisi, hizmet sevgisi bizde devam edecek. Benim 350&[#]8217;ye yakın çalışanım var. 3 Fabrikam dilerim 4 olur çalışanım da bin olur. Siyasette olmadığım için düşünenler inşallah yakamı bırakır fabrikalarım adına bana madalya verecekleri dönem olacak. İstihdama katkı verenlere Başbakanım dahi madalya veriyor. 20 Yıldır bir şeyler yapmaya çalıştık. Mensubu bulunduğum partiye veya şahsıma oy istedim şimdi bu özgürlük denen şey varya biri benden gelip oy isteyecek o zevki o tadı bende buldum, hamdolsun. Görev icabı Ercan Candan kardeşimin burada olmasını istedim. Görev icabı şehir dışında olduğu için gelemedi o bizim kardeşimiz. Ben de burada bir değerim, diğer aday adaylarımız da bir değer. Bu partide 6 bine yakın bir aday adayı olmuşsa bunların hepsi AK Parti&[#]8217;nin zenginliği. Ereğli&[#]8217;de Zonguldak&[#]8217;ta 35 tane aday adayı olduysa bu AK Parti&[#]8217;nin zenginliğidir. Kader kime nasip ettiyse o olmalı. Aday adayları arkadaşlarım benim yerimi hedefleyerek bazen şahsımı incittiler. Ama bu yer bana ait değildi, yerimin suçuydu, ikiye gelmek için ikidekini yemek gerekiyordu ama yemek kendini oraya getirmek isteyenler oldu ben onlara hakkımı helal ediyorum. Siyaset bizim işimiz değil, biz siyaset ile ilgilenmeyiz, bizim işimiz sadece hizmet çok güzel ama şimdi siyaset ile ilgilenenler dün siyaset yapanları aptal ve enayi yerine koymasınlar. Neticede küçücük bir odaya gidip oy kullanıyorsun sen de siyaset yapıyorsun&[#]8221; sözleri ile konuştu.
&[#]8220;ARKAMDAN HANÇERLEDİLER&[#]8221;
Yaygın basına da yansıyan Milletvekilliğinin düşmesinin ardından yargılanacak haberleri ile ilgili de konuşan Erdoğan, &[#]8220;Seçim yasaklarına 1 saat muhalefet etmişim. Milletvekili olduğum için dosyam açıldı, kapanmadı. 2004 yılında açılan bir davadır bu. 20 Senedir neyim var neyim yok açık seçik ortada. Elekten geçirdiler, kalburdan geçirdiler, kulağımın dibinde bir boşluk vardı orayı da deldiler arkamdan hançerlediler, ayağıma pranga da vurmak istediler, ekonomik olarak da bir dosyam yok. Celil Uzun ile aramızda siyasi bir dosya var birde son dönemde bana hakaret ettiği gerekçesi ile bir kişiyi daha mahkemeye vermiştim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi