Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokak&[#]8217;ta bulunan Sekizler Apartmanı sakinleri dün ölümle burun buruna geldiler. Apartmanın hemen altında bulunan kapalı spor salonu inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması apartman sakinlerini sokakta bıraktı.


İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne kapalı spor salonu inşaatı yapan Davut Acar&[#]8217;ın sahibi olduğu Aralel İnşaat yetkilileri ise toprak kaymasını inşaat alanından izledi.


Apartman sakinlerinden öğretmen Orhan Yılmaz, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Adliyesi ve belediyeye birçok kez konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdiklerini fakat dinlenmediklerini söyledi.


İl Savunma Müdürü Ahmet Güngör, inşaat mühendisleri ile yaptıkları incelemenin ardından apartmana oturulamaz raporu verdi. Evlerine giremeyen apartman sakinlerine belediye ile birlikte kalabilecekleri bir yer ayarlayacaklarını söyleyen Güngör: &[#]8220;Binanın alt tarafında yapılan inşaattan dolayı istinat duvarında çatlaklar meydana geldi. Alt tarafı kaymış, Biz gerekli tutanakları tuttuk. Binaya baya bir zarar vermiş. Vatandaşları binadan tahliye ediyoruz. Evlerini boşaltacaklar. Gerekli adli makamlara da başvurularını yapacaklar. Daha önce vatandaşların bu konuda başvuruları olmuş. Tedbir kararı alınmış burayla ilgili.


Mağdur vatandaşları belediyeyle birlikte onların yerleştirme işlemlerini yapacağız. Çok acil varsa ev bulamayan devletin misafirlerine yerleştireceğiz. Burası belediye imar müdürlüğünün verdiği karara göre yeniden değerlendirme yapılacak. Teknik elemanların uygun görmesi halinde girmelerine izin verirlerse girişleri sağlanacak ama şu an itibariyle girişler yasak. Daha önce vatandaşların bu konuda başvuruları olmuş zaten tedbir kararı da alınmış&[#]8221; dedi.


TÜM UYARILARA RAĞMEN ÖNLEM ALMADILAR


Mahalle ve apartman sakinleri müteahhit firmadan şikayetçi olacaklarını ve mağdur olduklarını belirterek: &[#]8220;Burada bu inşaat başladığından beri, istinat duvarlarının sağlam yapılmasını biz önerdik. Burada kaygan bir zemin var. Biz yetkililere bunu defalarca söyledik. Tamam, inşaat yapılıyor ama bu binanın sağlam temellere oturtulması gerekiyordu. Biz şikâyetçiyiz. Bizim arazinin yarısı bu olayda göçtü. Biz sorumlulardan davacı olacağız. Burayla ilgili belediyeye kaç gere gidildi. Mahkeme heyeti geldi ve burası için önlem alınmasını istedi. Bunlar hala daha söylenirken bu inşaatın devam etmesini bir türlü anlayamıyoruz. Bari inşaat devam edecek, önlemini alda öyle yap. Eskiden burada böyle bir şey yoktu. Bu inşaatla böyle oldu&[#]8221; diyerek tepkilerini dile getirdiler.


DAVA EDECEĞİZ


Apartman sakini 70 yaşındaki Havva Avcı evde otururken gürültü duyduklarını anlatarak, &[#]8220;Ben evdeyken bir ses duyduk. Dışarı bir çıktım millet telaş içindeydi. Ne olacağımızı da müteahhitte sormak lazım şimdi eve giremiyoruz. Şikayetçiyiz kendisinden dava edeceğiz&[#]8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi