Ak Parti&8217;nin 22 temmuz seçim beyannamesinde yer alan Filyos Vadi Projesi yeni hayal kırıklıkları yaratmaya devam ediyor.


Seçimler öncesi sallama diye tabir edilen makinelerle başlatılan dere yatağını değiştirme ve ıslah çalışmaları sonucunda başlanacağı söylenen sedde çalışmaları için henüz bir adım atılamadı.


Devlet Şu İşleri Genel Müdürlüğü&8217;nün yürüttüğü çalışmaların yanı sıra bakanlıkların müşterek çalışmasıyla yapılması düşünülen yer tahsisleri de gerçekleşemiyor.


Sedde çalışmalarına başlanamaması ve zemin etüt çalışmalarının bitirilememesi nedeniyle gerçekleşmeyen tahsislere şimdi de küresel kriz engeli çıktı. Dünyanın dev firmalarının Türkiye&8217;de bulunan iştirakleriyle yer almak istedikleri Filyos&8217;ta yaklaşık iki yıldır tahsislerin yapılması bekleniyor.


Zonguldak bu beklentiler içinde bulunurken Ankara&8217;da ise durum farklı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan&8217;ın Filyos için; &8220;Tahsisiler için henüz erken. Burada 6-7 bakanlığın müşterek çalışmasıyla bir karar verilmesi gerekiyor. Maliye Bakanlığı olarak bizim tek başımıza bir şey dememiz mümkün değil&8221; dediği ve zaman vermediği gelen bilgiler arasında.


Öte yandan Ak Parti Milletvekillerinin de Filyos&8217;ta henüz somut bir adım atılmamasından ötürü rahatsız oldukları gözleniyor.


Sektörel Teşvik uygulamasıyla birlikte Filyos&8217;ta tahsisilerin Nisan ayından itibaren gerçekleşeceğine ise kimse inanmıyor.

Editör: Pusula Gazetesi