Toplantıya; GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Merkez yöneticileri ile şubeler başkan ve yöneticileri, GMİS eski Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, GMİS eski Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu ile vakıf mütevelli heyeti üyeleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Başkanı Rahmi Yaman, vakfın eğitim ve spor faaliyetlerine önemli katkılar sağladığını söyledi. Yaman, &[#]8220;Dünyanın en zor koşullarında emek mücadelesi veren maden işçilerinin gözbebeği örgütünün genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Genel Maden İşçileri Sendikası´nın yönetimine seçilen arkadaşlarımızı şahsım ve mütevelli heyetimiz adına kutluyor ve kendilerine yürekten başarılar diliyorum. Vakfımız 1999 yılında Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer´in önerisi doğrultusunda kuruldu. O güne kadar maden işçilerinin spor aidatı adı altında ödemiş olduğu aidatlardan maden işçilerinin faydalanamamalarından kaynaklanın sıkıntılar vardı. Maden işçilerinin, ödemiş oldukları aidatlarla nasıl daha fazla faydalanabilecekleri yönünde bir düşünce ortaya atılmıştı. Arkadaşlarımızın önerileriyle böyle bir vakıf kurulabilirse hem maden işçilerinin sportif faaliyetlerine katkı sağlanabilir, hem de bölgemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine daha fazla destek olunabilir, bunun yanı sıra maden işçilerinin okuyan çocuklarına burs verilebilir düşüncesiyle vakfımız kuruldu. Bu düşünce doğrultusunda 1999´dan bugüne kadar vakfımız bir çok zorluklara rağmen gelebildi. Biz, 1999 yılında hunharca bir cinayete kurban giden genel başkanımızdan sonra oluşturduğumuz yönetim kurulumuzla birlikte vakfımızı bugünlere getirdik. Bugün vakfımız halen Zonguldak´ın en önemli vakıflarından biridir. 1000´e yakın madenci çocuğuna eğitim bursu vererek eğitim konusunda çok ciddi katkılar sağlayan bir vakıftır. Zonguldak´ta bütün sorunların çözümü sendikamızdan ve vakfımızdan bekleniyor. Zonguldak´taki tüm amatör spor kulüplerimizin bizden beklentileri var. Aynı zamanda emekli olmuş maden işçilerimizin çocukları için de vakfımızdan burs talepleri var. Ancak vakfımızın gelirleri burs verdiğimiz çocuklara ancak yetiyor. Biz, tasarruf ettiğimiz gelirin bir bölümünü bölgelerimizde düzenlenen spor faaliyetlerinin ihtiyaçlarını malzeme yardımında bulunarak karşılamaya çalıştık. Ben vicdanen çok rahatım. Sendikacılıktan ayrıldıktan sonra okuyan çocuğum olmadığı halde 2,5 yıldır vakfımıza aidat ödemeyi sürdürüyorum. Gönüllü olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getiriyorum. Bütün işçi arkadaşlarımızın da aynı hassasiyete kavuşması için şube yöneticilerimizin duyarlılık göstereceklerine inanıyorum&[#]8221; dedi.
Yaman´ın konuşmasının ardından Divan Heyeti seçimine geçildi. Divan Başkanlığına GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, yardımcılığına GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, üyeliklerine Necmettin Kapucuoğlu ile Kenan Güney seçildi. Divan Başkanı Muharrem Sarıçam, &[#]8220;Biz sendika yönetimi olarak vakfımızın her zaman yanında yer aldık. Vakıf yöneticilerimize bugüne kadar gösterdikleri duyarlı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Vakfımızın katkıda bulunduğu okullardan, spor kulüplerinden ve burs alan öğrencilerden biri gelip de bize teşekkür ettiği zaman duygulanıyor, mutlu oluyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Toplantıda saygı duruşunun ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetleme Kurulu Raporu görüşüldü. Raporların ibrasının ardından tahmini bütçe kabul edildi ve seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Yönetim Kuruluna; GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, GMİS Karadon Şube Mali Sekreteri Seyfi Özkaynak ve Murat Ergen seçildi. Denetleme Kurulu´na ise; Nuri Turpçu, Nizamettin Tiryaki ve Mustafa Avcı seçildiler. Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Yönetimi toplanarak görev bölümü yaptı. Görev bölümüne göre; Vakıf Başkanı Osman Tutkun, Vakıf Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Vakıf Sekreteri İsa Mutlu, Muhasip Muharrem Sarıçam, üyeler, Eyüp Alabaş, Seyfi Özkaynak ve Murat Ergen oldu.
Editör: Pusula Gazetesi