Gülşen; &[#]8220;Çaycuma olarak sıralama bekliyorduk&[#]8221;


Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de sürpriz bir listenin ortaya çıktığını söyledi. Köksal Toptan&[#]8217;a birinci sıra verilmesinden dolayı mutlu olduklarını fakat 74 bin nüfuslu bir ilçenin milletvekili sıralamasını hak ettiğini söyledi. Gülşen; &[#]8220; Köksal Toptan&[#]8217;ın listede olmasına sevindik fakat Çaycuma olarak üzüntümüzü dile getirmek istiyorum. Gelişmeye müsait nüfusu her geçen gün artan ilçemize sıralamada yer verileceğini düşüyorduk. Fakat listeler bizim, sahip çıkacağız ve seçim çalışmalarına katılacağız&[#]8221; diye konuştu.



Zeki Yurtbay; &[#]8220;Toptan&[#]8217;ın liste başı olması sevindirici&[#]8221;


İşadamı Zeki Yurtbay ise açıklanan listelerden memnun olduğunu dile getirerek Köksal Toptan&[#]8217;ın birinci sırada gösterilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yurtbay; &[#]8220; Duayen Zonguldak&[#]8217;ın abisi sayılan Toptan&[#]8217;ın liste başı olması başarıdır. Genç, işinde başarılı ve istikbal vaat eden Özcan Ulupınar&[#]8217;ın ise uzun yıllar mecliste kalacağını düşünüyorum. Zonguldaklı olan Mehmet Haberal ise değerli iyi bir aileden gelen bir arkadaşımızdır. Ali İhsan Köktürk zaten bizim çocuğumuz, Başarlı olacağını biliyoruz.


Zonguldak&[#]8217;ın önünde Filyos Vadisi gibi durum var. Ak Parti bunun ancak Köksal Bey&[#]8217;in halledeceğini düşünmüş olacak ki aday gösterdi. Gayet başarılı bir belediye başkanı olan Özcan Ulupınar ile AK Parti&[#]8217;nin üç milletvekili çıkaracağına inanıyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.



Sarsık; &[#]8220; Listeler sürpriz oldu&[#]8221;


Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık Açıklanan Milletvekili aday listelerinin herkes için sürpriz olduğunu söyledi. Sarsık; &[#]8220; Tüm siyasi partilerin, halkımız tarafından bilinmeyen ve beklentilerinin dışında sürpriz isimlere listelerde yer verdiklerini görüyoruz. İkametgâhları Zonguldak&[#]8217;ta bulunan adayların ilimize daha çok hizmet edeceklerini düşünüyorum. Burada görülüyor ki halkımızın değil, parti genel merkezlerinin tercihleri ön plana çıkmıştır. Seçilecek milletvekillerine çok büyük sorumluluk düşmektedir. Özellikle Filyos Vadi Projesinin takibi ve Endüstri Bölgesi kurulması konusunda sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde çalışmaları gerekmektedir.


Söz sırası artık vatandaşlarımızdadır. Onların tercihlerine saygı duymamız gerekir. Bu vesile ile seçim sürecinin tüm adaylar ve bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi