Ak Parti&[#]8217;de Milletvekili aday sıralamasının Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Hüseyin Yılmaz ve Polat Türkmen olarak açıklanmasının ardından Ak Parti tabanında farklı duygular yaşanıyor. Celil Uzun aday gösterilmediğine üzüldüğünü açıklarken liste dışı kalan Fazlı Erdoğan ise; &[#]8220;Siyasette bazen yüzde 1 yüzde 99&[#]8217;dan büyüktür&[#]8221; görüşünde. Ak Partili isimler ismi çok tartışılan Mehmet Haberal&[#]8217;ın CHP&[#]8217;de liste başı olmasıyla ilgili temkinli konuşurken, iki dönem 3. sıradan gösterilen ve seçilen Polat Türkmen bu kez beşinci sıradan aday gösterilmesini; &[#]8220;arkadaşlar bizim bitirdiğimiz yerden devam edecekler&[#]8221; dedi. Ak Parti kanadının yorumları şöyle.



Köksal Toptan: Bütün aday arkadaşlara başarılar diliyorum



Zonguldak&[#]8217;ımıza ve Türkiye&[#]8217;ye hayırlı olmasını diliyorum. Tüm partiler iyi bir seçim çalışması yapacaklardır. Demokrasinin tecelli etmesinde seçimler olmazsa olmaz şartların başında gelmektedir. Türkiye çok şükür çok siyasi partili hayata geçtiği günden bu yana çok başarılı seçimler geçirmiştir. İnşallah 12 Haziran&[#]8217;da da öyle bir seçimi idrak edeceğiz. Demokrasinin gelişimi açısından bunlar çok önemlidir. Artık siyasi partilerde bu seçimlere iddialı giriyorlar. Hepside önlerine 2023 vizyonunu koyarak giriyorlar. Bundan mutluluk duymak ve sevinmek lazım. Ümit ediyorum ki önümüzdeki süreçte bütün siyasi partiler proje ve programlarını da açıklamak suretiyle daha somut hale getireceklerdir. Zonguldak&[#]8217;taki bütün partilere ve aday arkadaşlara başarılar diliyorum.



Ercan Candan: Yapılması gereken ne varsa beraber yapacağız


Şu an için fazla bir şey söylemem mümkün değil. Aday Adayı oldum ve partim bana böyle bir sorumluluğu layık gördü. Bu saatten sonra yapılacak şeyler belli. Öncelikle başarılı olmamıız gereken bir seçim var. Seçildiğim taktirde Zonguldak için ne gerekiyorsa o şekilde çalışacağız. Ekip olarak çalışacağız. Birlikte çalışarak sorunların üstesinden gelmeye çaba göstereceğiz. Ereğliliyim. Çok fazla tanınmıyor olabilirim belki ama Ereğli ve Zonguldak&[#]8217;la olan bağımı hiçbir zaman kesmedim. Akademisyen olarak şehir dışındayım. Şimdi memleketime ve ülkeme hizmet etme şansını en güzel şekilde değerlendirmek isterim. Bu konularda daha geniş açıklamaları zamanı geldiğinde konuşuruz.


_



Özcan Ulupınar: Listede olacağımı tahmin ediyordum


Türkiye, Zonguldak ve Devrek için kazasız belasız seçimler geçirilmesini temenni ediyorum. Liste de olmasam da var gücümle çalışacaktım. Ama listede olacağımı tahmin ediyordum. Seçilecek bir sıralama oldu. İnşallah bende bir değer katacağım. Bütün teşkilatlar aday adayları el ele vereceğiz. Çünkü Zonguldak&[#]8217;ın Ak Parti&[#]8217;ye ve Ak Parti&[#]8217;nin hizmetlerine ihtiyacı var. Onun için var gücümüzle çalışacağız. Zonguldak beni tanıyor. Yaptıklarımız biliniyor. İnşallah bunlar yapacağımız çalışmaların da teminatı olacaktır. Tüm aday arkadaşlarımızla beraber yarın (bugün) çalışmalara başlıyoruz. İlk önce genel merkezde programla alakalı bir seminere çağırılacağız. Sonra araziye çıkacağız. Ben zaten seçimlerde antrenmanlıyım. Benim Zonguldak&[#]8217;ta ayak basmadığım yer yok.


Sıralama çok farklı olabilirdi. Çünkü bütün arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli ve donanımlıydı. Ama önemli olan birlik beraberlik içerisinde olabilmek. Tüm aday adayları birlik mesajını da vermişlerdi. Şuanda da en ufak bir çatlak yok. Bende listeye giremediğim zamanlarda hiç yüksünmeden arkadaşlarımla dolaşmıştım. İnşallah başaracağız.



Polat Türkmen: Beşinci sırada olsam benim için fark etmez


Bizim adımıza gayet iyi oldu. Listemiz gayet uygun bir liste oldu. Neticede diğer partiler aday bulmakta zorlandılar. Bizim listemiz belli. İnşallah Zonguldak&[#]8217;ta bu başarıyı sağlayacağız ve beşi bir yerde olacaktır.


Ben 5. sırayı düşünüyordum diyemem. Çünkü bir düşüncemiz yoktu ve genel merkez bu sıralamayı yaptı. Ama bizim için fark etmez. Biz nu partiyi kuran insanlarız. Partimiz bize belde başkanlığı verirse bizde belde başkanlığı yaparız. Dinlen der dinleniriz. 5&[#]8217;e koyarsa da 5&[#]8217;te oluruz. Bizim için değişmez. Önemli olan hizmet etmektir. Vekil olmakla hizmet edilmiyor ki. 2 dönem elimizden geldiği kadar yaptık. Arkadaşlarımız bizim bitirdiğimiz yerden devam edeceklerdir ve daha iyi hizmet edeceklerine ben inanıyorum. Biz partimizin yanında olacağız. Yoksa bizim için yer makam, mevki hiç önemli değildir. Öyle bir derdimizde yok. Fazlı Erdoğan aday gösterilmedi ama bir sürü arkadaşımız dinlenmeye alındı. İlla da şu bu diye değerlendirmemeliyiz. Bizim arkadaşımızdır. Dinlenmeye alınmıştır. İhtiyaç duyulursa yine olur. Nefesimizin sonuna kadar aynı yerde kalacağız diye bir şey yok. Önemli olan Türkiye&[#]8217;nin istikrarıdır. Biz hep elimizden geleni yapacağız ve tecrübelerimizi aktaracağız. Halkımıza borcumuz var ömrümüz yettiğince o borcumuzu ödeyeceğiz. Bu sadece siyasette değil sivil toplum örgütlerinde veya teşkilatlarda da olur. Hizmet edecek yer çok. Yeter ki sen milleti sev ve yanında ol.


Sayın Haberal&[#]8217;ın adaylığı ile ilgili bir şey diyemem. Yorum da yapamam. Faydası olacağını düşünmüşler ki birinci sıraya koymuşlar. Onu da partisi düşünsün. Ama hepsi hayırlara vesile olsun.




Celil Uzun: Anketlerden birinci çıkmıştım. Üzülmedim dersem yalan olur


Her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum. Kendi şahsım adına üzülmedim desem yalan olur. Ben listenin de iyi olduğunu düşünüyorum. Zonguldak&[#]8217;ta diğer partilere göre çok daha güzel ve çok daha iyi bir liste yapıldığından eminim. Aday adaylarımızın da hepsi birbirinden değerli. Listeyi bütün bölgeleri gözeterek hazırlamışlar. Şahıslarda çok önemli. Mesele tecrübeli iki profesörün olması ve iki tecrübeli arkadaşın olması çok önemlidir. Partimizi artı değerler katacaklardır. Bizde elimizden geldiğince destek olacağız. Ak Parti&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta birinci parti olacağına eminim. Biz temayülden geçen dönemde bu dönemde de birinci çıktık. Anketlerden de birinci çıktık. Ama her şey genel merkezin görüşüne bağlı. Şu da bir gerçek ki bazı dengelerin iyi kurulması gerekiyor. Türkiye&[#]8217;de hiçbir şey tek başına olmuyor. Diğer partilerin listeleri de çok önemliydi. Ona göre bir çalışma yapıldığına eminim.


Haberal&[#]8217;ın şahsına bir şey söylemek istemiyorum ama sokakta vatandaştan gördüğüm kadarıyla CHP&[#]8217;ye artı bir şey getireceği kanaatinde değilim. Hatta CHP&[#]8217;nin teşkilatlarında da bir sıkıntı yaratacağını şimdiden görüyoruz. Ama sonucunda bu bir seçimdir ve çıkan sonuca hepimiz saygılı olmak zorundayız.



Fazlı Erdoğan: Siyasette bazen yüzde 1 yüzde 99&[#]8217;dan büyüktür.


Verilmiş olan kararların herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Seçilen arkadaşları tebrik ediyorum ve başarılı olmalarını diliyorum. Bu siyasette bazen yüzde 1 yüzde 99&[#]8217;dan büyüktür. Buda onlardan birisidir. Onun için bunun böyle olması benim aileme, çoluk çocuğuma, işime daha fazla zaman ayırma şansı doğurmuştur. O nedenle hayırlı olmuştur diye düşünüyorum. Bundan sonra bizim yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı kıyaslama imkanımız olacaktır. Toplumda bunu kıyaslayacaktır. Siyasetin içersinde olan aktörlerde bunu kıyaslayacaktır ve bu zaman diliminde her şeyi görme fırsatı olacaktır. Bu uzun soluklu bir iş. Her şey siyasetten ibaret değil. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi siyasetin dışında da hayatın başka perdeleri var. Yaşayıp göreceğiz. Zaman her şeyin ilacıdır.


Mehmet Haberal Ergenekon olayından dolayı şuanda bir soruşturma geçiriyor. Devam eden bir olay var. Bu tercihin değerlendirmesini de en iyi şekilde Zonguldak halkı ve Türk milleti yapacaktır. Bekleyip göreceğiz.


Editör: Pusula Gazetesi