Çaycuma Belediye Zabıta Ekiplerinin hafta sonu ve hafta içi yaptıkları denetimlerde, işyerinde kaçak et bulunduran 6 işyeri sahibi hakkında tutanak tanzim etti. Vatandaşları kaçak et konusunda uyaran Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220;Mezbaha harici kesilmiş, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri satın almayın&[#]8221; dedi.


Çaycuma Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından hafta sonu ve hafta başında yapılan denetim ve kontrollerde, tüm kasapları bir-bir denetleyerek, 6 işyerinde kaçak et bulunduğunu tespit ederek, damgasız etlerle ilgili tutanak tanzim etti.


Vatandaşları kaçak et konusunda uyaran Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; &[#]8220;Veteriner Hekim ve Zabıta ekiplerinin denetimleri aralıksız sürecek. Vatandaşlardan ricam, Mezbaha harici kesilmiş, orijini belli olmayan ve veteriner kontrolünden geçmeyen ve üzerinde damgası bulunmayan etleri satın almamaları. İşyerine kaçak et sokan işyeri sahiplerini 153 No&[#]8217;lu telefonumuza bildirmelerini istiyorum. Zabıtamızın bize sunduğu tutanakları Encümende görüşerek, işyerinde kaçak et bulunduran 6 esnafa para cezası uygulayacağız&[#]8221; dedi.


İnsan ve çevre sağlığına büyük önem verdiklerini anlatan Çaycuma Belediyesi Zabıta Komiseri Halit Mısırlı, &[#]8220; Hayvansal ürünlerden bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi için önceden önlem alınması gerekiyor. Ayrıca haksız rekabetin ve kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi amacıyla yaptığımız denetimlerin hedefine ulaşmasında vatandaşlardan büyük destek bekliyoruz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi