GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, &[#]8220;Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi&[#]8217;nde işe giriş ve çıkışlarındaki keyfi uygulamalar işçimizin huzurunu bozuyor.
Müessese Müdürümüzün talimatıyla, 1 ayı aşan bir süredir başına giriş ve çıkışlarda kapılara kilit takma uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama sonucu işe giriş ve çıkışlarda yığılma olmakta, kuyudan çıkan arkadaşlarımız kafeste asılı kalmaktadır. Biz yetkilileri buradan uyarıyoruz. Bu tür uygulamalar iş barışını bozmaktadır. İşçimizin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Eğer kömür üretmek istiyorsanız böyle ortaçağ dönemi, kölelik düzeni uygulamalarına son verilmelidir.
Yeraltında canını dişine takarak ve canını vererek bu ülkeye hizmet eden maden işçisi bunları hak etmiyor. Bu uygulamalar yeni kazalara davetiyedir. Bunun sorumluluğu ve vebali büyüktür.
Gelin bu uygulamalardan vazgeçin ve hep birlikte amir-işçi dayanışması içinde kömür üretmeye devam edelim&[#]8221; dedi.
Üzülmez&[#]8217;de kuyu başında açıklamada bulunan GMİS Üzülmez Şube Sekreteri Süleyman Bezir de işçinin huzurunu ve motivasyonunu bozan uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Editör: Pusula Gazetesi