Bartın Emekliler Derneği (BAREMDER) Başkanı Önder Sertkaya, uzun yıllar içinde bulunduğu Demokrat Parti&8217;den istifa ettiğini açıkladı. AP ve DYP&8217;de ile devamı olarak kurulan DP&8217;de 41 yıldır siyaset yaptığını söyleyen Sertkaya, gazetemize yaptığı açıklamada, parti içinde son zamanlarda yaşanan bazı gelişmelerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Önder Sertkaya kararında, Muzaffer Yelkenci&8217;nin Demokrat Parti İl Başkanlığından istifa edip Ak Parti&8217;den Milletvekili Aday Adayı olmasıyla birlikte gelişen olayların da payının bulunduğunu belirtti. Sertkaya, DYP ve DP&8217;de uzun yıllar İl Başkanlığı yapan Yelkenci&8217;nin basına 40 yıllık AK Partili gibi beyanatlar verdiğini ve &8216;Demokrat Parti&8217;nin ruhu AK Partide. Davamız büyük Türkiye davası&8217; gibi sözler söyleyerek Demokrat Partilileri incittiğini söyledi.



Dava yoksa milletvekilliği davası mı?


Önder Sertkaya &8220;Muzaffer Yelkenci kardeşimiz davamız büyük Türkiye davası diyor. Acaba dava gerçekten büyük Türkiye davası mı? Yoksa milletvekilliği davası mı? Kendisi Demokrat Parti&8217;deyken davası gerçekten büyük Türkiye davası mıydı da muvaffak olamadı Ak Parti&8217;ye geçiyor. Acaba Demokrat Parti&8217;den milletvekili olma olanağı olmadığı için mi Ak Parti&8217;ye geçti? Kendisi Ak Parti İl Başkanının emrindeyim, köşe taşı olmaya hazırım diyor. Muzaffer kardeşimiz çok çabuk uyandı. Ben 41 yıllık siyasetçiyim uyanamadım ama kendisi 12 senede uyandı. Demek ki biz fırsatı kaçırmışız. Muzaffer kardeşimiz inşallah bu treni yakalar. Şahsen çok üzüldüm. Muzaffer kardeşimin beyanları bana büyük rahatsızlık verdi. Bu olanlardan Demokrat Partinin şahsi çıkarlar için kullanılmış ve içi boşaltılmış, aile şirketi gibi kullanılmış olduğu anlaşılıyor&8221; ifadesini kullandı.



41 yıllık siyasi yaşamımı boşa geçirmişim


Sertkaya &8220;Bazı kimselerin aklını başına alması gerekiyor. Arkadaşımızın partiden istifa edip Ak Parti&8217;ye geçmesini Ak Partili arkadaşlarımızın çok iyi değerlendirmesini istiyorum. Yine Yelkenci kardeşimiz Demokrat Partililer Ak Partili diyor. Şimdi Muzaffer Yelkenci&8217;nin Demokrat Partiden oy alacağı görünümü var. Demokrat Partililerin oyları kimsenin cebinde değildir. Kimse kimseyi yönlendiremez&8221; dedi. Sertkaya &8220;Benim bir kırgınlığım var. Ben bu olanları gördüğümde 41 yıllık siyasi yaşamımı boşa geçirmişim diye düşünüyorum. Demek ki, bir partiden diğer partiye çark edilebiliyormuş. Şu anda Demokrat Parti&8217;nin içi boşaltılmıştır. Muzaffer kardeşimizin milletvekili seçilmesini isterim tabi ama Ak Parti&8217;den milletvekili seçilemezse, o zaman oturur düşünürüz. Kendisine başarılar diliyorum&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi