Erdoğan, Ereğli´de 20 Mart´ta açılışı yapılan Cem ve Kültür Evi´ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, farklı kültürlerin farklı değerleri olabileceğini belirterek, şunları kaydetti: ´´Önemli olan bu farklılıklar içinde beraber olmaya herkesin katkı sağlamasıdır. Sizlerle dost olmaya ve karşılıklı insani temellerde sorunlarımızı çözmeye çalıştık. AK Parti kurulduğunda dinsel, bölgesel ve etnik milliyetçiliğe karşı olduğumuzu deklare ettik. Kılıçdaroğlu da bunların ikisi üzerinden milliyetçilik yapılmaması gerektiğini söyledi. Biz TBMM´ye cemevleri konusunda önerge verdik, onun gerçekleşmesi için anayasanın değişmesi gerekiyor. 12 Haziran´dan sonra sivil anayasa yapılarak kültür ve mezhep farklılıklarını içerecek şekilde düzenleme gerçekleştirilebilir.´´



Alevi Kültür Dernekleri Cem ve Kültür Merkezi Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu da 100 yılı aşkın süredir Alevi toplumunun bölgede yaşadığını belirterek, ´´Bizim inanç önderlerimiz Anadolu´ya Türklüğü getirmiş. İnançlarımız aynı ama uygulamalarımız farklı. İnsan sevgisi Hacı Bektaş-ı Veli´nin sözleri doğrultusunda Anadolu´yu birlikte inşa etmiş Kurtuluş Savaşı´nı birlikte yapmışız´´ dedi.


Ziyarete, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi