Alınan bilgiye göre, dün akşam, içinde bulunduğu otomobilin köy minibüsü ile çarpışması sonucu yaşamını yitiren Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi İlkay Rezan Salas´ın (24) cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alındı.
Cenazesi ailesinin yaşadığı Merkez Mahallesi´ndeki evlerinin önüne götürülen genç kızın yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından dualar okundu.
Salas´ın cenazesi, Merkez Camisi´nde kılınan cenaze namazının ardından Olukyanı Mezarlığı´nda defnedildi.
Cenaze törenine, Salas´ın yakınları ve üniversiteden arkadaşları katıldı.

-ÜVEY BABANIN EVLAT ACISI -
Rezan Salas´ın üvey babası Orhan Ünal, ilk eşi Emine Ünal´dan olan 2 çocuğunu da yakalandıkları şeker hastalığından kaybettiğini, Salas´ı ise öz evlatlarının yerine koyarak bağrına bastığını söyledi.
Derslerinde çok başarılı olan, hayatı seven, ailesi, arkadaşları ve çevresindekiler tarafından sevilen Salas´ı, böyle bir kazada kaybetmelerinin şokunu yaşadıklarını belirten Ünal, şöyle dedi:
´´Ben oğlumu 1987´de 20 yaşındayken şeker hastalığından kaybettim. Oğlumun yokluğuna dayanamayan eşim üzüntüden göğüs kanserine yakalandı ve 10 yıl sonra yaşamını yitirdi. Şeker hastası olan 23 yaşındaki kızım Nurdan da annesinden 4 ay sonra öldü.
Daha sonra 1997´de Serap Salas ile evlenerek çocukları İlkay Rezan ve Feridun ile birlikte yaşamaya başladık. Ben onları kendi evlatlarımdan hiçbir zaman ayırmadım, en iyi şekilde babalık görevimi yerine getirdim. Hatta bu yıl mezun olacak İlkay, kazada yaralanan İsmail Çakırer ile evlenme planları yapıyordu. Üzüntümü anlatamam, çünkü bir evladımı daha kaybettim.´´
Yapılan iğnelere rağmen ayakta durmakta zorluk çeken anne Salas, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
Bu arada, cenaze törenine, genç kızın babası da katıldı, ancak Ünal çiftine yaklaşmadığı görüldü.

-KAZA-
İsmail Çakırer yönetimindeki 71 DT 002 plakalı otomobil, dün akşam, Ömerli köyü yakınlarında, karşı yönden gelen Hakan Acar idaresindeki 67 TH 678 plakalı köy minibüsüyle çarpışmıştı.
Kazada, minibüs sürücüsünün eşi Dilek Acar Ereğli Özel Anadolu Hastanesinde, otomobilde bulunan İlkay Rezan Salas da Ereğli Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.
Yaralanan sürücüler Acar ve Çakırer ile minibüste bulunan Asuman, İbrahim, Hikmet, Kübra, Ceylin, Özkan ve Can Deniz Demirtaş ile Kaan Acar, Ereğli Devlet ve Özel Anadolu Hastanesine kaldırılmıştı.
Durumu ağır olan Çakırer ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti.
Editör: Pusula Gazetesi