Eskişehir´e 1 Nisan şakası

Tarihler 12 Mayıs 2002 tarihini gösterdiğimde Kayseri Elektrikspor 2-1 yenmesine karşın Kilimli Belediyespor, 3. Lige veda etmişti. 2001-2002 sezonunda Amatör kümeye düşen Sarı-Siyahlı Kulüp, 9 yıllık hasretini gidermesine sadece 90 dakika kaldı.


Bölgesel Amatör Ligde sürpriz sonuçlara imza atan Kilimli Belediyespor, 1 Nisan 2011 tarihinde Karabük Necmettin Şehoğlu Stadyumu´nda Eskişehir Demirspor´a kötü bir şaka yaptı.



İşte dev randevunun golleri


İlk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında adeta Sarı-Siyah şov vardı. Şeref´in muhteşem golüyle öne geçen Zonguldak temsilcisi, Onur´un göğsüyle indirdiği topla yarı sahayı geçen Emin topu ağlarla buluşurdu. Son saniyelerde Eskişehir Demirspor´un serbest vuruştan golü gelse de 2-1 sonuçla kazanan Kilimli Belediyespor oldu.


Spor Toto 3. Lig´e çıkmak için Kilimli Belediyespor´un önünde sadece Gerede engeli kaldı. Bu maçı kazanması halinde Kilimli Belediyespor Şampiyonluğunu ilan edecek ve profesyonel lige çıkacak.



Karabük´te Sarı-Siyah sevinç


Maçın tarafsın-seyircisiz oynanması nedeniyle taraftarlar bu önemli anlara tanıklık edemedi ama Kilimli Belediyespor´u desteklemeye gelen Yöneticiler Zonguldak&8217;ın siyasetçileri oyuncuları ayakta alkışladı. Sakat ve cezalı oyunlarına rağmen sahaya çıkan oyuncuların kazanma hırsı görülmeye değerdi.


Maçın son düdüğüyle beraber Karabük Necmettin Şehoğlu Stadyumu´nda Kilimli Belediyesporlu oyuncular adeta havalara uçtu. Kilimli Belediyesporlu futbolcular kolbastı oynadı, sahada şarkılar söyleyerek doyasıya eğledi.


Protokol tribününde maçı izlemeye gelen Zonguldaklılar ile futbolcular karşılıklı "Sarı-Siyah Şampiyon Kilimli" tezahüratları yapılar.



Çalık´ı havalarda uçurdular


Kilimli Belediyespor´un bu önemli başarıyı yakalamasında takımın baş mimarı Antrenör Raşit Çalık´ı öğrencileri ilk önce yere yatırıp üstüne atladı, ardından havalarda uçurdular. Çalık, öğrencilerini tet tek tebrik etti, Eskişehir Demirsporlu oyuncu ve teknik heyetine de geçmiş olmuş dileklerini iletti.



Hep beraber meşale yaktılar


Maçın seyircisiz olmasına rağmen stadyum dışında yatıkları tezahüratlarıyla takımlarına destek veren Taraftarlar, maç çıkışı Kilimli Belediyespor´u taşıyan otobüsü durdurdu. Futbolcular ve teknik heyet otobüsten indi ve yakılan meşalelerle hep beraber marşlar şöyleydi.



Futbolcular adeta otobüsü salladı


Zonguldak´a dönüş yolunda yerinde durmayan Kilimli Beledisporlu oyuncular otobüsü adeta salladı. Taraftarları taşıyan otobüs ve sporcu kafilesi, Gazipaşa Caddesi´nde geçerken meşaleleriyle renkli görüntüler oluşturdu.


Son durak ise Kilimli Meydan oldu. Yapılan anonslarla Kilimli Belediyespor´un bu önemli zaferini duyan Kilimliler kafilenin gelmesiyle meydanda hep beraber eğlendiler.

Editör: Pusula Gazetesi