CHP Milletvekili Aday Adayı Turhan Oral Genel Maden İşçileri Sendikası&[#]8217;nda 20 yıldır maden işçisi ile iç içe olduğunu, bunun yanında gazetecilik ve İl Genel Meclis üyeliği gibi görevleriyle sürekli köylerle iletişim halinde olduğunu belirterek; &[#]8220;CHP olarak iktidar olmak istiyorsak köylerle barışmak zorundayız. Bunu sağlamak benim işim. Çünkü ben köylüyüm&[#]8221; dedi.




CHP Milletvekili Aday Adayı Turhan Oral Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ziyaretinde 20 yıllık sendikacılık ve gazetecilik tecrübesinin yanında İl Genel Meclis Üyeliği tecrübesinden dolayı köy ve kenti iyi birlen bir aday adayı olduğunu söyledi.


Aynı zamanda Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin üyesi olan Oral&[#]8217;ın ziyaretinde KGD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Mert, Genel Sekreter Sinan Çetinbakış, Mali Sekreter Aydın Arslanyılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Öksüz, Çetin Sezgin ve çok sayıda gazeteci hazır bulundu.


CHP Milletvekili Aday Adayı Turhan Oral yapılan kahvaltı sonrasında Karaelmas Gazeteciler Derneği içinde yeniden yapılan görev dağılımı sonrası Yönetim Kurulu Başkanlığı&[#]8217;na gelen Ayşe Mert ile yönetimi kutladı.


Aday adaylığı sürecini ve planlarını açıklayan Oral, madenci çocuğu olduğunu, köylüyü iyi tanıdığını belirterek kalitenin, bilginin ve beceri niteliğinin öne çıkması için mücadele ettiğini söyledi. Oral sözlerini şöyle sürdürdü: Genel Maden İş Sendikası&[#]8217;nda çalışırken sadece Zonguldak basınıyla değil, Bartın, Karabük&[#]8217;te de çok yakın ilişkilerim oldu. GMİS gazetesi ve dergisinde genel yayın yönetmenliği yapmakla kalmayıp, birçok gazete ve dergiler de köşe yazısı yazdım. Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının içinde yaşadık. GMİS sadece maden işçilerinin sendikası çok yaygın bir alana hitap ediyor. Sadece işçilerin sendikası olmanın ötesinde ailesiyle sosyal yaşamı da kapsıyor. Bende orada görev yaparken, işleri iyi bir şekilde yapabilmek için bu insanlarla bütünleşmek gerekiyor. Ben hem sendikacı olarak, hem gazeteci olarak elimden gelen gayreti gösterdim. Çok şükür yüz kızartacak bir durumumuz olmadı. Çok sessiz kalamadım. Madenci çocuğu olarak mücadelenin içerisinde olduk ve haksızlığa karşı sessiz kalmadık.Yeri geldi yazdık yeri geldi eylemlerin içerisinde olduk.&[#]8221;


&[#]8216;ORAL: &[#]8216;SİYASETTE OLMA GEREĞİ HİSSETTİM&[#]8217;


Oral, sendikacı, gazeteci ve il genel meclisi gibi kimlikleriyle CHP&[#]8217;nin ve Zonguldak&[#]8217;ta CHP&[#]8217;yi köylerle barıştıracağına inandığını belirterek; &[#]8220;Siyasete karşı hep geri durdum. 2007 yılından beri süre gelen süreç beni ürküttü ve siyasette olmam gerektiğini hissettim. 2008 de partili, 2009 da İl Genel Meclis Üyesi oldum ve 2 yıl da grup başkan vekilliği yaptım. İl Genel Meclisinde bazı sorunları daha net gördüm. Gazeteci arkadaşlarımızın il genel meclisine ilgisi bir az. Beş yılda bir stratejik plan hazırlanıyor, her yılında başlarında performans planları var. Zonguldak&[#]8217;ta nerede ne yatırım yapılacak, bunların kaynakları var. Hepsi basına açık. Hatta kurumsal kimliğinizle sizi ilgilendiren alanlarda komisyon çalışmalarına katılıp katkıda bulunabiliyorsunuz. Daha çok ilgili olursanız daha etkili haberler yapabilirsiniz. Bu gelinen süreçte köy ve kenti iyi bilen birisiyim. CHP&[#]8217;nin köylerde zayıf. Sendikada çalıştığım 20 sene boyunca maden işçileriyle birlikte olduk. Maden işçileri köylerimizden geliyor. Öte yandan gazetecilik yönümüzle iletişimin içinde olduk. İletişimsizlik de bizim en büyük sorunlarımızdan birisi. İl Genel Meclisi&[#]8217;nde CHP Grup Başkanı olarak görev yaptım. Bu süreçte köylerin ne gibi sorunları, köylerin nasıl ihmal edildiğini, su ve yol sorunlarının neden çözülemediğini gözlemledim. Mücadelenin içinde olduk. Gittiğim yerlerde insanlar başkası için değil kendin için geleceksen bize gel diye çok söylediler. Bütün bunları dikkate alarak partime ve memleketime çok ciddi katkılar sunabileceğimi biliyorum&[#]8221; dedi.



Editör: Pusula Gazetesi