TTK Gelik´te degaj patlaması.. 12 işçi zehirlendi..

Şu ana kadar 4 işçi Atatürk Devlet Hastanesi´na kaldırıldı.

Bir işçi yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Gazdan zehirlenen diğer işçiler ise hastaneye götürülmek üzere yolda.

İşçilere ilk müdehale ocak çıkışı yapıldı..


Degaj patlaması: Kömür üretimi sırasında arındaki kömür kütlesinin basınçla aniden püskürmesi ve buna bağlı yüksek oranda metan gazının açığa çıkması



Saat 16:00

Zehirlenme olayının ardından ocaktan çıkarılan ilk madencilerden 3´ünü alarak hastaneye götürmek isteyen Hamza Bıçakçı yönetimindeki 112 Acil Servis ambulansı, Kilimli Belde merkezinde, karşıdan gelen Yunus Çelebi yönetimindeki 67 EK 125 plakalı Kilimli Belediyesi´ne ait kamyon ile çarpıştı.

Kazada, ambulans sürücüsü Hamza Bıçakçı, sağlık memuru Yaşar Berber ve hemşire Havva Özdil ile kamyon sürücüsü Yunus Çelebi ve yanında bulunan Kilimli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kezban Güneysu hafif yaralandı.

Ambulansta bulunan 3 maden işçisi ise kazada yaralanmadı.

Kazada yaralanan 5 kişi, 3 madenci ile birlikte olay yerine sevk edilen diğer ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Saat 17:30

Zehirlenen maden işçileri. 52 yaşındaki Asım Çolakoğlu, 36 yaşındaki İbrahim Yıldız, 32 yaşındaki Yücel Kara, 26 yaşındaki Muhammet Yiğit ve 32 yaşındaki Nuri Köse, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, 29 yaşındaki Mustafa Kuşçuoğlu, 30 yaşındaki Durmuş Azaklıoğlu, 31 yaşındaki Sezai Kuru, 26 yaşındaki Ahmet Akmeşe ve 29 yaşındaki Birol Matuloğlu ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uyglama ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan maden işçilerinden Asım Çolakoğlu´nun ağır olduğu, diğer madencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Hastane önüne gelen madencilerin yakınları gözyaşlarına boğuldu
Editör: Pusula Gazetesi