Yaklaşan Milletvekilliği seçimi öncesi gözler üç kadın aday adayına yönelmiş durumda.


Ak Parti&[#]8217;den Nurcan Abay ve CHP&[#]8217;den Neriman Posbıyık ile Songul Malkoç. Partiler kadın aday adayları çıkarma konusunda bu dönemde de sınıfta kaldılar şimdi ise bu üç kadının sıralamadaki yerleri merak ediliyor. Nurcan Abay 34 aday adayını kapsayan temayülden 7. sırada çıkarak partisiyle bütünleşti. Bu güne kadar siyaset arenasında pek görünmeyen Abay, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı ile gündeme geliyordu. Songül Malkoç Devrek&[#]8217;ten siyasete girerken, Neriman Posbıyık ise eşi Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın baştaki itirazına rağmen aday adayı oldu. Bu üç kadın aday adayının seçime yönelik görüşleri ise kadın elinin siyasette havayı değiştireceği yönünde. Onlar kendilerine sadece güvenilmesini istiyorlar. Abay, aday adaylığı döneminde yaptığı açıklamayla; &[#]8220;Erkek işi bilinen siyasete elimizin hamuruyla girdik&[#]8221; sözleriyle dikkat çekmişti. Posbıyık ve Malkoç ise kendilerine olan güvenlerini net dille ifade ettiler.




NURCAN ABAY; KADINA VERİLEN DEĞERİ


GÖRDÜĞÜM İÇİN AK PARTİ&[#]8217;DEN ADAY ADAYI OLDUM



Son 3 yıldır Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olarak girişimciliğin geliştirilmesi ile ilgili kurul arkadaşlarımla beraber TOBB çatısı altında faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan hemen her konuşmasında kadına verdiği önemi hatırlatıyor. 30 olan kadın milletvekili sayısını 60´a çıkartmak istiyor. Özellikle bu seçim sürecinde her dört adaydan birinin kadın olması gerektiğini vurgulaması bir kadın olarak beni çok mutlu etti. Ak Parti´de kadına verilen değeri gördüm. Ve bu nedenle Ak Parti Zonguldak Milletvekilliği için aday adayı olduğumu sizlerin huzurunda açıklıyorum. Bu bir süreç, bir hizmet yarışıdır. Ak Parti´nin kurumsal yapısı içinde aday adaylığımın en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum. Bu onurlu görevi Ak Parti de yapmak istiyorum. Yıllardır iş hayatının içindeyim. Zonguldak´ın gelişmesi ve kalkınması için neler yapılması gerektiğini çok iyi bildiğime inanıyorum. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası´ndaki Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olmam sebebiyle yöre sorunlarına hakim oldum. Çözüm yollarını araştırdım. Türkiye´de ve özellikle Zonguldak´ta erkek işi olarak görülen siyasete elimizin hamuruyla girdik. Tüm Zonguldak halkından, özellikle de kadınlarımızdan destek bekliyorum.



SONGUL MALKOÇ; SADECE KADINLARIN DEĞİL


ERKEKLERİN DE VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM



Benim kadınları partime çekmek için ekstra bir yöntem uygulama gerek yok. Zaten ben sahada kadınlarla çalışan bir kadınım. Daha fazla kadına ulaştığım takdirde oyların daha da artacağına inanıyorum. yani kadınların beni tanımaları yeterlidir. Onun için daha fazla temas etmek zorundayım. Onu da her kadının ayağına giderek yapmaya çalışacağım.


Kadınlarımız için partimizin uyguladığı aile sigortası projesiyle kadınların rahatlaması sağlanacak. Bir diğeri de kadınlara yönelik gül dünya kanunu projesiyle kadın erkek eşitliği sağlanmaya çalışılacak ve kadına şiddet azalacak. Bende bunlara öncelik etmek adına orada olacağım. Ben tabiî ki sadece kadınların sorunlarıyla ilgilenmeyeceğim. Ben 22 yıldır makine mühendisi olduğum için zaten erkeklerin hep içinde oldum. Bütün sorunlarla ilgilendim. O nedenle benim gibi bir kadının özellikle TTK konusunda faydalı olacağımı düşünüyorum.


Yani benim partim Zonguldak için nasıl olumlu bir çözüm üretirse bende onu fazlasıyla yerine getirmeye çalışacağım. Ben kadın erkek eşitliğini savunuyorum. Kadının üstünlüğünü hiçbir zaman benimsememişimdir. Yol haritan erkeklerden farklı olamayacak. Güçlü kadınlar olduğu kadar güçlü erkelerde var. Ben eşitlik ilkesinden yanayım. Benim kendimi erkeklerden başarılı görme gibi de bir şansım yok. Bunu da kabul etmiyorum.



NERİMAN POSBIYIK; LİDERLİK YAPACAK KİMSE YOK.


LİDERLİK YAPABİLEN BİR ABLA OLACAĞIM.


Kadınları partime çekmede en iyi bilen kadın adaylardan bir tanesiyim. Hedefim sadece kadınlar değil hedefim Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan herkes oy kullanabilen kullanamayan herkese projelerimi ve CHP anlatıp oy patlaması yapacağıma da inanıyorum.Siyasete kadının eli değmesi bulunduğu ortamda mutlaka daha disiplin ve daha düzen ve toparlanma görürsünüz. Özellikle erkeklerde toparlanma hissedersiniz. O nedenle mutlaka kadının her platformda bulunması gerektiğine inanıyorum. Milletvekili oldum tamam ben Ankara&[#]8217;da keyfime bakayım demeyeceğim. Çünkü korkak, ürkek yöresinin sorunlarını dile getiremeyen, liderlik yapamayan politikacılardan asla olmak istemiyorum. Demokratik kurallar çerçevesinde eylemlerde hep halkımın önünde olacağım. Çünkü benim kentim eylemler kentidir. Zonguldak&[#]8217;ın üzerinde bir ölü toprağı var. Çünkü onlara liderlik yapacak bir ağabeyleri yada ablaları yok. İşte ben o zaman lider olacak bir abla olacağım. Halkımın her türlü sıkıntısında yanında olacağım. Yöremin, Zonguldak&[#]8217;ımın haklarını söke söke almak için mücadele edeceğim. İster iktidar partisinin milletvekili olalım ister muhalefette olalım sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Ama ben Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar da olacağına eminim.

Editör: Pusula Gazetesi