KARÇİMSA (Karabük Çimento Sanayi)&[#]8217;nin düzenlediği Alagözler Kum Çakıl ve Sanayi Ticaret Şirketi&[#]8217;nin ev sahipliği yaptığı Beton Sempozyumu Çaycuma&[#]8217;da gerçekleştirildi. Sempozyuma, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı, Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuzlu, AKP İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Ak Parti Milletvekili Adayı Adayları Ahmet Çolakoğlu, Bayram Berber, TP İl Başkanı Şevki Özcan, Alagözler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Alagöz, Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, il genel meclis üyeleri, mimar ve mühendisler katıldı.


Sempozyumda ilk olarak Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, yapılarda neden beton kullanırız, yapıların yıkılmasına neden olan etkenler, yapı için zorunlu aşamalar, inşaat süreci, bakım onarım süreci, betondan beklenen ana nitelikler ve betonun bileşenleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.


İnşaat Yüksek Mühendisi Muhittin Tarhan ise, çimentonun üretimi, standartları ve genel özelliklerini anlatarak soruları cevaplandırdı.


Son olarak İnşaat Yüksek Mühendisi İsmail Gökalp da öğütülmüş yüksek fırın cürufu ve betonlar, betonun servis ömrü ve performansa dayalı tasarımlar ile özel beton ve uygulamaları hakkında verdi. KARÇİMSA ile çalıştıklarını belirten Alagözler Şirketler Grubu Başkanı Kadir Alagöz katılanlara kapıda karşıladı. Sempozyum kokteyl ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi