Programda Bakacakkadı Beldesi Durmuş Demirel İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletisi ve foklar gösterisi sunuldu.


Gösterinin ardından programa katılan Zonguldak Valisi Erdal Ata, dünyada her yıl 13 milyon hektar&[#]8217;ın üzerinde ormanın yok olduğu bilinmekte diyerek şu ifadelere yer verdi;


&[#]8220;Orman bir ülkenin doğal güzelliği ve zenginlik kaynağıdır. Ormanlarımız bu gün bizlere lazım olduğu kadar, yarın bizden sonraki nesiller içinde vazgeçilmez olacaktır. Dikeceğimiz her fidan hem kendimiz hem de gelecek nesiller için bir ümit kaynağı olacaktır. Unutmayınız ki ormanlarımızı korumak, ağaçlandırma çalışmalarına destek vermek, bir insanlık ve vatandaşlık görevidir. Doğa ve ağaç sevgisini daima içinizde yaşatın, unutmayın ki mutlu bir yaşamın temel şartı, doğa ile bütünleşmekten geçmektedir&[#]8221; dedi.


Vali Ata&[#]8217;nın konuşmasının ardından boş alana geçilerek fidan dikimi gerçekleşti. Sahada hazır bulunan 6714 adet fidandan ilk fidanı Zonguldak Valisi Erdal Ata dikti.


6714 adet fidanın ise TBMM&[#]8217;de 1920 yılından 2010 yılına kadar hizmet eden milletvekili yası kadar olduğu belirtildi.


Programa Zonguldak Valisi Erdal Ata, Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gökçebey Kaymakamı Halit Benek, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Çaycuma Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçaslan, Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, Zonguldak TEMA Temsilcisi Berran Aydan, Çaycuma MYO Müdürü Hikmet Yazıcı katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi