Zonguldak Platformu aylık olağan toplantısını Zonguldak Yeniceliler Derneği binasında gerçekleştirdi. Yaklaşık 12 platform üyesinin hazır bulunduğu toplantıda Mithatpaşa Tüneli ile ilgili gelişmeler için Ulaştırma Bakanlığından randevu alınarak ziyaret edilmesi karara bağlanırken, Zonguldak&[#]8217;ın sorunları hakkında çeşitli partilere mensup milletvekili aday adaylarının düşüncelerini ve çözüm önerilerini açıklaması istendi.


Aylık toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Zonguldak Platformu sözcüsü Osman Sav, &[#]8220;Gündemimizde özellikle Mithatpaşa Tünelinin son aşaması var. Başkanlarımızla birlikte aldığımız karar gereği Ulaştırma Bakanı&[#]8217;na önümüzdeki haftalarda gideceğiz. İmzaları getirip teslim ettiğimizde Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı olan Mehmet Habip Soluk, şuanda Ulaştırma Bakanı. Bakan Soluk&[#]8217;tan projenin son durumunu öğrenip daha çok ilgisini istediğimizi belirteceğiz. Akabinde de hızlı tren konusunda talebimizi yineleyeceğiz&[#]8221; dedi.


Ankara&[#]8217;daki Zonguldaklılar Derneğini canlandırma konusunda geçen ayki toplantıda alınan karar gereği bir aydır Tuncay Karakuş ile biraraya gelemediklerini söyleyen Sav; &[#]8220;Tuncay başkanımızın işlerinin yoğunluğu nedeniyle bir araya gelemiyoruz. Önümüzdeki hafta da başkanımızla da bir araya gelerek gerek sitemimizi gerekse ne yapmamız gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulanacağız&[#]8221; dedi.


Seçim sürecinin yaşandığını hatırlatan Sav, &[#]8220;Milletvekili aday adayları ve sonrasında Milletvekili adayları Zonguldak sorunları konusunda, Mithatpaşa Tüneli konusunda görüşlerini paylaşırlarsa seviniriz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi