Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, seçimde vermiş olduğu sözlerin hepsini gerçekleştireceklerini belirterek, Kozlu&[#]8217;nun günden güne değişerek geliştiğini söyledi. Kozlu Merkezinin tamamen trafiğe kapatılacağını ve halka açılacağının bunun yanı sıra mevcut pazaryerini de çarşı merkezindeki dükkanlara yerleştireceklerini ifade eden Başkan Bektaş, &[#]8220;Kozlu&[#]8217;daki düzenli gelişme herkese örnek olacak&[#]8221; dedi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, değerlendirmesinde şunları söyledi: &[#]8220;Çarşı merkezinde radikal bir değişikliğe gidiyoruz. 3 caddeyi tamamen trafiğe kapatıp halkımıza yürüyüş yolu olarak açacağız. Topbaşı&[#]8217;ndan gelen yolun 19 Mayıs Mahallesinden aşağıya olan kısmı sadece iniş, Atatürk Rampası da sadece çıkış olacak. Ziraat Bankası önü ve cami karşısı trafiğe kapatılıp yayalara açılacak. Bu sayede çarşı esnafını da rahatlatmış olacağız. Ramazan Bayramından önce de çarşı içi tamamen yayalara açılmış olacak. Çünkü otomobil trafiği esnaflarımızın rahat alışveriş yapmasını engelliyor.


PAZARYERİ İPTAL EDİLECEK


Bunun yanı sıra eskiden yüzde yüz kapasiteyle çalışan mevcut pazaryeri tamamen iptal edip çarşı içine yönlendirmeyi düşünüyoruz. Kuru kumanyacıları ve konfeksiyon, ayakkabı satan pazaryeri esnafımızı çarşı içinde yeni dükkanlar kurdurarak, sebzecileri de çarşı içine yönlendirerek haftada 2 gün esnafın hareketlenmesini sağlayacağız. Yani bu Kozlu&[#]8217;nun bu zamana kadar ki en radikal kararıdır. İlk zamanlar biraz tepkiyle karşılaşacağımızı biliyoruz ama sonradan esnafların çok memnun olacağı bir durum oluşacaktır. Artık Kozlu aldı başını gidiyor. Her gün bir önceki günden daha da gelişerek değişecek. Bu düzenli gelişmede herkese örnek olacak diye düşünüyorum.


SAHİL PROJESİ 1,5 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK


Sahil Projemizin de yüzde 30&[#]8217;unu bitirdik. Yüzde 70&[#]8217;lik kısmı da 1,5 sene içerisinde bitirdiğimizde her şey değişecek. Sahilden İhsaniye&[#]8217;ye kadar uzanan yol tamamen halkın gezimine açık olacak. Hedefimiz Zonguldak insanının da dahil Kozlu&[#]8217;ya gelip dinlenebileceği ve gezebileceği bir hale getirmektir. Sahil Projemizde de sadece ekonomik sıkıntılarımız oluyor. Çünkü biz şuana kadar bir tek kuruş yardım almadık. Kendimiz para bulduk ve kendimiz yapıyoruz. Allah&[#]8217;a şükür projeye ödediğimiz paralarla diğer borçlarımız birbirine dengeli gidiyor. Tamamen öz kaynaklarımızla sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz ve çözeceğiz.


EMEKLİ EVİ YAPACAĞIZ


Bunların yanı sıra şehir içi meydan projemiz var. Onun projesi bitti. Orası tamamen halka açık olacak. Hemen peşine Ziraat Bankası arkasına bir emekli evi yapacağız. Çünkü bankanın önünde insanlar soğukta kuyruğa giriyorlar. Onları görünce üzülüyorum. O nedenle onlara yardımcı olabilmek için, çayını kahvesini de belediyemiz tarafından karşılanabileceği hatta sabahları çorbalarının bile verilebileceği bir emekli maaş merkezi yapacağız. Kısacası biz herkesin rahat etmesini istiyoruz. Herkesin derdine koşmaya çalışıyoruz. Bu radikal değişikliklerle beraber her şey daha iyi olacak. Kozlu değişerek gelişiyor. Seçimde iddia ettiklerimin hepsi olacak.


SİYASETÇİLER YILLARDIR KONUŞUYOR


Bana yaptıklarımız veya yapacaklarımız hakkında beyanat vermediğim için kızıyorlar. Ama artık siyasetçilerin basına çıkıp şunu yapacağız, bunu yapacağız demeleri bana ters geliyor. Yıllardır söylüyorlar. Ama Zonguldak&[#]8217;ın durumu belli. İnsanlarımız yine sıkıntı ve dert içindeler. O nedenle ben bitirdikten sonra söylemeyi tercih ediyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi