TTK&[#]8217;ya girebilmek için beden gücü testlerinde başarılı olup kuradan çıkan Mustafa Karagöz&[#]8217;e verilen &[#]8216;Alkol bağımlısı&[#]8217; raporu zor durumdaki bir ailenin evine bomba gibi düştü. 3 Yıl önce alkolü bıraktığını kura çekimi sonrasında arkadaşlarıyla kutlama için içki içtiğini söyleyen Karagöz kimseyi ikna edemedi.



TTK&[#]8217;da 35 bin 942 kişinin katıldığı beden gücü sınavını, ardından da noter huzurunda yapılan kura çekilişini kazanarak Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nda (TTK) işe girmeye hak kazanan 29 yaşındaki Mustafa Karagöz, sağlık muayenesinde alkol bağımlısı çıktığı gerekçesiyle elendi.


Yıkılmaya yüz tutmuş, sadece bir odasında ışık olan evde anne ve ablasıyla yaşayan Karagöz, 3 yıl önce alkolü bıraktığını, sadece kurayı kazanınca arkadaşlarıyla kutlama yaparken içki içtiğini belirterek, &[#]8220;Annemi, ablamı bu evden kurtaracaktım. Hayatım değişecekti. Bütün hayallerim yıkıldı&[#]8221; dedi.

Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu Beldesi&[#]8217;nde oturan Mustafa Karagöz, TTK&[#]8217;ya alınacak 3 bin maden işçisi için başvuruda bulundu. Daha önce kaçak maden ocaklarında çalışan Karagöz, 35 bin 942 kişinin katıldığı ve madenlere yatkınlıklarının test edildiği sınavda, kazma, balta ve kürek sallayıp, maden direğini rahatlıkla taşıyarak kuraya girdi. Geçen yıl Kasım ayında 20 bin 814 kişinin katıldığı noter huzurundaki kurada adı çekilen Karagöz, 3 bin kişi arasında yer alarak, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü&[#]8217;nde bu aybaşında işbaşı yapmaya hak kazandı. Daha önce çok içki içtiğini, ancak 3 yıl önce bıraktığını ileri süren Karagöz, en son kurayı kazanınca arkadaşlarıyla kutlama yaparken içki içtiğini söyledi. İlk rapor için 270 TL ödediğini, yeni bir rapor almak için parasının olmadığını belirten Karagöz, gittiği bütün kapıların yüzüne kapandığını anlattı. Annesinin bacaklarındaki kireçlenme nedeniyle yürümekte zorlandığını, parasızlık yüzünden de evin bir odası dışında diğer odalarına elektrik tesisatı çektiremediğini belirten Karagöz, şöyle konuştu: &[#]8220;İşe girmiş olsaydım önce annemi tedavi ettirecektim. Ablama sahip çıkacaktım. Bu evden çıkmak, yeni bir eve taşınmak istiyordum. Hayallerim vardı. Hepsi yıkıldı. Hayatım çok güzel olacaktı. Ellerim kollarım bağlandı. TTK&[#]8217;da çalışan hiçbir işçi içki içmiyor mu? Benim tanıdığım bir sürü kişi var alkol alan. Ben işimi geriye istiyorum.&[#]8221;
Anne Seviye Karagöz ise, oğlunun TTK&[#]8217;ya girdiğini öğrenince hep birlikte çok sevindiklerini belirterek, &[#]8220;Çok sevindik, ama olmadı. Şimdi çok üzülüyoruz. Hep ağladık. Oğlum ağlıyor. Ne yemek, ne içmek. Onunla birlikte ben de ağlıyorum&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi