Coşkun, yaptığı açıklamada, reel sektöre destek uygulamasından, Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) yanı sıra imalatçı esnaf ve sanatkarın da yararlanacağı 350 milyon TL´lik can suyu kredisine, yoğun başvuru olduğunu söyledi.
Destek kapsamında, 9 çalışanı olan KOBİ´lerle imalatçı esnaf ve sanatkarın 25 bin TL, kadın imalatçı esnaf ve sanatkarın ise 30 bin TL´ye kadar kredi alabileceğini anlatan Coşkun, şöyle konuştu:
´´Söz konusu sayının üzerinde çalışanı bulunan işletmeler ise kişi başına 2 bin TL ek kredi kullanabilecekler. Talep patlaması yaşanan can suyu kredisinden bugüne kadar kadar 70 firma yararlandı, 200´ün üzerinde başvuru ise değerlendiriliyor. Ancak, firmalardan istenen evraklarda, sicil affı, eksik ödemede ve ipotek bulmada sıkıntılar var. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yapısında yasal düzenleme yapılarak hizmet sektörünün de sıkıntılarının giderilmesi yönünde kredi verilmesi çalışmaları da sürüyor.´´
Coşkun, bankalardan kullanılan kredilerde de yeniden yapılandırma yaparak düşük faizin uzatılmasını istediklerini kaydetti.

-SİCİL AFFI-

Sicil affının bu ayın sonunda yürürlüğüne gireceğini anlatan Coşkun, şöyle devam etti:
´´Sicil affının bir an önce yürürlüğe girmesini, özellikle küresel krizden etkilenen, çek-senetleri protesto olan, Merkez Bankası´nda yasaklar listesine girenlerin önünün açılmasında olumlu buluyorum. Çünkü, ekonomik krizden dolayı Türkiye´de geçen yıl 1 milyon 500 bin senet protesto oldu, 1 milyon 400 bin çek de karşılıksız çıkarak bir önceki yıla oranla yüzde 50 artış gösterdi.
Bankaların, iyi günlerimizde değil, zor günlerimizde yanımızda olmalarını istiyoruz. Bankaların desteği ve şefkatine ihtiyacımız var. Hep böyle zor durumda kalmayacağız. Durumlarımız düzeldiğinde kolaylık gösterenlerle çalışmayı, zorluk çıkaranları da oda olarak teşhir etmeyi düşünüyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi