Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu (MYO) 1. Kültür, Spor ve Yoğurt Etkinlikleri&[#]8217;nin açılışı, katılımın yoğun olduğu bir törenle gerçekleştirildi. Törene Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, ZKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Muhlis Bağdigen, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık, Meslek Yüksek Okullarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir, Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Hikmet Yazıcı, Nevruz Bayramı´nı kutlayarak; &[#]8220;Nevruz´un aslı; baharı karşılamadaki ortak mutluluktur. Nevruz; birlik, beraberlik ve barışı ifade etmektedir. Baharın gelişinin, doğanın uyanışının insanda uyandırdığı tesirle bugün Anadolu&[#]8217;da eğlencelerle kutlanmaktadır. Bu kutlamalar, toplumda milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendirir.


Çaycuma Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunan 6 bölümde ve yabancı diller hazırlık sınıflarında bin 70 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversiteler için öğrenci sayısının artışı doğru bir yaklaşım olmakla beraber, eğitim kalitesinin korunabilmesi için önemli fiziksel ve bilgi temelli yatırımlara da ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.


Üniversite kültürü bir süreç ister. Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de başarılı olması hedeflerimiz arasındadır. Çaycuma Meslek Yüksek Okulu kampüsünde ilk defa bir etkinliği yapıyor olmamız, Çaycuma Meslek Yüksek Okulunda ´biz´ olma duygusunun geliştiğinin ve bir kültür haline dönüştüğünün önemli bir simgesidir.


Disiplinler arası yaklaşıma ve üniversite dışı paydaşlara da büyük önem veriyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek adına ZKÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okulu ve Çaycuma halkı arasındaki birliğin oluşması ve paylaşımın artması da etkinliği düzenleme amaçlarımız arasındadır. Kampüsümüze eserler kazandıran Sayın Avukat Hikmet Odabaş ve Ali Osman Odabaş&[#]8217;a, Çaycumalı İşadamı Sayın Zeki Yurtbay&[#]8217;a bir kez daha teşekkür ediyorum. İki aylık süreç içerisinde çevre düzenlemesi çalışmalarına ve etkinlik yapılanmalarına katkı veren Çaycuma Belediye Başkanlığı&[#]8217;na, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü&[#]8217;ne, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü&[#]8217;ne, Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği´ne, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası´na, İşadamı Sayın Hüsnü Sami Alpan´a, Sayın Bünyamin Bostancı´ya, Alagözler Şirketler Grubu&[#]8217;na, Ahmet Çolakoğlu´na ve Kayıkçılar Köyü Muhtarlığı´na teşekkür ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, Nevruz&[#]8217;un Türk dünyasında şenliklerle kutlandığını belirtti. Özer; &[#]8220;Bu seneyi Zonguldak Üniversitesi´nin gelişimi ve ayağa kalkışı olarak görüyorum. Bu gelişimin en güzel örneği Çaycuma Meslek Yüksek Okulu´dur. Okulumuz tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte emin adamlarla çalışıyor. Bu vesile ile okula katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.


Daha sonra okulun çevre düzenlemesinde katkısı bulunan işadamlarına teşekkür plaketi verildi. Yakılan Nevruz ateşinden sonra halaylar çekilerek halk oyunları gösterileri sergilendi. Örnek bahçeye fidan dikimi yapıldı.


Çaycuma Meslek Yüksek Okulu´ndaki şenlikler dört gün boyunda devam edecek.

Editör: Pusula Gazetesi