Zonguldak&[#]8217;ı iyi anlamak gerektiğini söyleyen Ak Parti Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, &[#]8220;Bu sağlanabilirse Zonguldak Türkiye&[#]8217;de lokomotif illerden biri olur. Bunları yapabilmek için fırsat istiyorum. Bu fırsat verildiğinde Zonguldak yeni ve taze bir güç kazanacak. En büyük sorun bence heyecan sorunu&[#]8221; diyerek kendisinin bu heyecanı taşıdığını söyledi.
Ak Parti Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni ziyaretinde gazetecilerle sohbet ederek siyaset ve Zonguldak&[#]8217;la ilgili düşüncelerini paylaştı.
Ziyarette KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Harun Ersoy, Genel Sekreter Çetin Sezgin ve gazeteciler hazır bulundu. Uğurbaş, ziyaretinde milletvekili seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları anlattı.
Geçtiğimiz sonbaharda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin rektör adayı olduğunu ve Cumhurbaşkanın onayına gönderilen üç ismin içinde yer aldığını belirterek Zonguldak&[#]8217;a geniş çerçeveden bakmaya çalışan bir akademisyen olduğunu söyledi. Uğurbaş sözlerini şöyle sürdürdü:
&[#]8220;Biliyorsunuz ben bir hafta önce pazartesi günü adaylığımı açıkladım. Pazar günü de temayül yoklamasına girdik. Temayül yoklamasından istediğimi buldum. Akademisyen ve teşkilatın dışında bir insan olarak ben yüzde 10 bekliyordum ama yüzde 12 civarında oy aldım. Bu benim için iyi bir sonuç. Örgütlerimizle de o samimiyeti ve sıcaklığı buldum. Birkaç hafta önce aday adaylığımı açıklasaydım sonucun daha iyi olacağına inanıyorum. Önümüzdeki seçimde de bize görev verilirse, iyi bir hizmet sunacağımı düşünüyorum. Somut projeler ortaya koyacağız. Tabi bütün bunlar partimizin vizyonuyla da olacak. Çünkü parti teşkilatımız ile birlikte hareket ediyoruz.&[#]8221;
Önümüzdeki dönemde Anayasa&[#]8217;nın yenileneceğini söyleyen Uğurbaş, &[#]8220;Artık sivil bir anayasa olacak. Bu sivil Anayasa&[#]8217;da da akademisyenlere çok önemli görevler düşüyor. Anayasadaki hak ve özgürlükler, eğitim, sağlık alanları benim ihtisas alanlarım. Bu noktalarda katkımız olacağını düşünüyorum. Bunu göz önünde bulundurarak ben böyle harekete geçtim. İnşallah güzel şeyler yapacağız. İnsanların aklında, akademisyenler halk ile kopuk düşüncesi var. Ben böyle olmadığımı düşünüyorum. Böyle olmadığını rahatlıkla gösterebileceğime inanıyorum&[#]8221; dedi.
Uğurbaş, Ak Parti&[#]8217;nin milletin partisi olduğunu belirterek bu ahenk içinde Zonguldak&[#]8217;a hizmet etmek istediğini söyledi.
Zonguldak&[#]8217;ın Türkiye&[#]8217;nin en parlak illerinden birisi olması gerektiğini belirten Uğurbaş, &[#]8220;Bölgenin çok ciddi nimetleri var. Ancak siyasi temsil ve hizmetler bu fırsatların yeterince değerlendirilemediğini görüyoruz. Zonguldak hangi alanda gelişecekse üniversite bu çabaların temelinde olmak zorunda. Sosyal ve yaşamsal sorunları artan bir kent olan Zonguldak&[#]8217;ı iyi anlatmak gerekiyor. Bu sağlanabilirse Zonguldak Türkiye&[#]8217;de lokomotif illerden biri olur. Bunları yapabilmek için fırsat istiyorum. Bu fırsat verildiğinde Zonguldak yeni ve taze bir güç kazanacak. En büyük sorun bence heyecan sorunu. Bu heyecanı taşıyorum. Genel merkezimizin ve partimizin bu heyecanımı ve arzumu göreceğine inanıyorum&[#]8221; dedi.
KGD Başkanı Öksüz ise Zonguldak&[#]8217;ın temsil sorununun çözülmesi gerektiğini bu sorun çözülemediği takdirde yılların kısır döngülerle geçirileceğini belirterek Uğurbaş&[#]8217;a başarılar diledi.
Editör: Pusula Gazetesi