Zonguldak&[#]8217;ta bir süredir gündemde olan otel hastane inşaatına sayılı günler kalırken yıkılacak poliklinik binasındaki hizmetlerin nereye kaydırılacağı merak ediliyor.


Projenin yüzde 95&[#]8217;in tamamlandığı öğrenilirken 3-4 ay içinde inşaatına başlanabilecek bir duruma geleceği öğrenildi.


Uzun süre devam eden yer tartışmalarının ardından Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin lojman ve poliklinik binalarının yıkılarak yerine yapılması kararlaştırılan hastane için ilk adım atılmış oldu. Bu süreçte lojmanlarla birlikte günde yaklaşık 3 bin kişinin poliklinik hizmeti aldığı binanın da yıkılacak olması beraberinde yeni bir sıkıntı doğuruyor.


Vali Erdal Ata ile İl Sağlık Müdürü Rüstem Albayrak, binanın yıkılmasıyla birlikte poliklinik hizmetlerinin aksamaması için bir süredir çalışma yapıyor.


Konuyla ilgili Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Ata çalışma hakkında bilgi vererek; &[#]8220;Zemin etüt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 3-4 ay içinde inşaatına başlanması hedefleniyor. İhale aşamasında doğabilecek itiraz veya benzer durumlardan dolayı gecikmeler her zaman olduğu gibi burada da söz konusu olabilir. Ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz ise 3-4 ay içinde inşaatına başlanması hedefleniyor&[#]8221; dedi.


Ata; &[#]8220;Poliklinik binasının yıkılmasıyla birlikte vatandaş nerede hizmet alacak. Bu konuda bir çalışma yapıldı mı?&[#]8221; şeklindeki soruya karşılık şunları söyledi; &[#]8220;Hastanenin yapılabilmesi için lojmanlarla birlikte poliklinik binasının yıkılması gerekiyor. Bu durumda vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin aksamaması için nereye kaydırabiliriz diye düşündük ve biz dizi çalışmalar yaptık. Sağlık Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;na taşıyabilir miyiz diye bir çalışmamız oldu ancak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bu düşünceye sıcak bakmadı. Şu an itibariyle Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin mevcut yatak katlarından birini poliklinik hizmeti verecek şekilde düzenlemeyi düşünüyoruz. Yataklı tedavi görecek hastalarımızı olumsuz etkilemeyecek şekilde iki kata da çıkartılabilir. Bununla birlikte Zonguldak Devlet Hastanemizin poliklinik hizmetlerindeki kapasitesini arttırma yoluyla doğabilecek sıkıntıları önlemek istiyoruz. Henüz kesin bir karar verilmiş değil ancak şu andaki çalışmamız bu yönde&[#]8221; dedi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın mevcut alan yerine başka alan bulunmasını istemesi üzerine yaklaşık 2 yıldır tartışma konusu olan yeni hastane yeriyle ilgili olarak kamuoyunda tartışmalar yaşanmış, farklı yerler üzerinde durulmuş ancak bunlar hiç biri üzerinde karar verilememişti.

Editör: Pusula Gazetesi