Resmi Gazete&[#]8217;de yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren 6111 Sayılı Torba Yasa ile işverenlere teşvikler getirildiğini söyleyen SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, kayıt dışı istihdamın işverenlere zararlarını anlattı.
31 Aralık 2015 tarihine katar işe alınan her bir ilave sigortalının sigorta primlerinin işveren hisselerinin yüzde 100&[#]8217;ünü İş-Kur&[#]8217;un karşılayacağını belirten Muharrem Demirci, şöyle devam etti:
&[#]8220;İşverenlerin sigortasız (Kayıt dışı) işçi çalıştırdıkları tespit edildiğinde yaklaşık 10 bin TL idari para cezası verilmektedir. Sigortasız (kayıt dışı) işçi çalıştıran işveren tespit edildiğinde bir yıl yüzde 5 prim indirimi ve yüzde 100 ilave istihdam indiriminden yasaklanmaktadır. Sigortasız işçiler sigortalı yapıldığında yakalanma iş kazası korkusu gibi riskler ortadan kalkacaktır. Sigortasız işçi sigortalı yapıldığında, işverenine minnet duygusu artacağından daha fazla çalışarak çalışma barışı sağlanacaktır. İşverenlerimizi ve mali müşavirlerimizi ilave istihdam yüzde 100 prim indiriminden yararlanmak için sigortasız çalıştırdıkları işçileri sigortalı yapmaya, ödeme kolaylığından yararlanarak borçlarını peşin yada taksitle ödeyip mevcut sigortalıları için yüzde 5 prim indiriminden yararlanmaya davet ediyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi