Öğretmen Okullarının kuruluşunun 163. yılı kutlamaları çerçevesinde etkinlik düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlik ilgi gördü. Dün gerçekleştirilen etkinlikte İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Ulus, çok sayıda eğitim görevlisi ve öğrenci hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Cenk Hatipoğlu yaptı. Etkinlik şiir dinletisi, slâyt gösterisi ve müzik dinletisiyle devam etti. Programda resim sergisi de yer aldı. Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Cenk Hatipoğlu, &8220;Bartın Anadolu Öğretmen Lisesi açıldığı günden beri, her yıl çeşitli faaliyet ve etkinliklerle kutlanan bu program vesilesiyle, istedik ki, davetlilerimizle öğretmenlerimizle ve tabi ki öğrencilerimizi yetiştiren, bu günlere getiren değerli velilerimizle bu mutlu günümüzde bir ve beraber olalım ve bu güzellikleri hep birlikte paylaşalım&8221; dedi.



Atatürk&8217;ü örnek gösterdi


Okul Müdürü Cenk Hatipoğlu, &8220;Öğretmen yetiştiren kurumlar, eğitim tarihimizde; milli manevi değerleri yüksek, iyi insan, iyi vatandaş olma niteliğinin kazandırıldığı, hangi ortam ve şartta olursa olsun, özveri, heyecan ve öğretmenlik mesleğine sahip çıkma ülküsünün gönüllere işlendiği eğitim kurumları olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu evsaf ve kabiliyetle yetiştirmek sizin elinizdedir" diyerek, millet olarak sıkıntı ve zorlukları aşabilmenin tek çaresinin eğitim yoluyla olacağını belirterek, öğretmenlerimize en büyük ve en önemli görevi yüklemiştir&8221; şeklinde konuştu.



7&8217;nci dönem mezunlarımızı vereceğiz


Cenk Hatipoğlu, &8220;Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana, öğretmen yetiştirme konusunda çok köklü bir mirasa sahip bulunan öğretmenlerimiz de bu görev bilinciyle kendilerine "Hayatta eh hakiki mürşit ilimdir" sözünü düstur kabul ederek, çağdaş eğitim yolunda topluma örnek olarak ışık tutmuş ve tutmaya da devam edeceklerdir. Bartın´ımızda 2000-2001 eğitim öğretim yılında açılan okulumuz 11 yıldan beri eğitim faaliyetine devam etmekte ve bu öğretim yılında 7. mezunlarını başarılarla verecek olmanın onurunu yaşamaktadır. Okulumuzun ve öğrencilerimizin gerek üniversite yerleştirme sınavında, gerek il ve ilçe çapında yapılan yarışmalarda, alınan sonuçlara baktığımızda başarımızın her geçen yıl artarak devam ettiğini görüyoruz; bu da bizi son derece memnun ediyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda sadece il çapında değil, Türkiye genelinde çok daha güzel başarılar kazanacağımız konusunda, öğretmen, öğrenci ve velilerime yürekten inanıyor ve güveniyorum&8221; diye konuştu.



2010&8217;da mezunlarımızın çoğu üniversiteye yerleşti


Hatipoğlu &8220;ÖSYM&8217;nin açıkladığı sonuçlara göre 2009 yılında mezun olan öğrencilerimizin tamamı, 2010 yılında mezunlarımızın yüzde 71´i üniversiteye yerleşmişlerdir. Yine geçen yıl LYS sınav sonuçlarına göre Türkiye´de ilk yüz öğrenci arasına altı öğrencimiz girmiştir. Bizleri onurlandıran bu güzel başarılara imza atan, her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olduğuna yürekten inandığımız çok değerli öğrencilerimizi, onları yetiştiren ve bu günlere getiren kıymetli velilerimizi, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeklerini esirgemeyen değerli öğretmenlerimi kutluyorum. Öğretmen Okullarının açılışının 163. yılı kapsamında programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerime ve öğrencilerimize katkı ve desteklerini esirgemeyen velilerimize, davetimize icabet ederek bu güzel günümüzü bizimle paylaşan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum&8221; ifadesini kullandı.



İnsan sevgisine sahip öğretmenler


İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt da konuşmasında &8220;Baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı günümüz dünyasında kalkınmış ülkelerin temel gücünü iyi yetişmiş insanlar oluşturmaktadır. Bu ülkeler iyi yetişmiş insan gücünü eğitime, eğitimin niteliğini de öğretmenlerin alanlarında iyi yetişmesine bağlamışlardır. Bununla ilgili başöğretmenimiz Büyük Önder Atatürk&8217;ün &8216;Cumhurbaşkanı olmasaydım, Milli Eğitim Bakanı olmak isterdim&8217; sözü eğitime verdiği önemi ve eğitimin nedenli önemli olduğunu açıkça göstermektedir. Anadolu Öğretmen Liseleri her şartta çalışma kabiliyetine ve insan sevgisine sahip öğretmen adayları yetiştirmeyi amaçlamaktadır&8221; dedi.



Emeği geçenlere teşekkür etti


Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, &8220;Ülkemizin eğitim tarihinde Öğretmen Okullarının çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Ülkemizde öğretmen yetiştiren kurumların 163 yıllık gelişim süreci 16 Mart 1848&8217;de açılan Darul-Muallimin ve 1982 yılından itibaren de eğitim fakültesi adlarıyla devam etmiş olup, günümüzde Anadolu Öğretmen Liseleri Eğitim Fakülteleri en önemli öğrenci kaynağı haline gelmiştir. Bu bağlamda öğretmen yetiştirme misyonunu üstlenen Anadolu Öğretmen Liselerinin öğretmen yetiştirme sistemi içindeki yeri ve önemi her geçen yıl biraz daha belirginleşmiş ve önem kazanmıştır. İşte bu duygu ve düşüncelerle bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi