Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İl Başkanı Mustafa Küçüktabak, milletvekilliği makamının çok önemli olduğunu belirterek, partilerin adaylık sürecini çok iyi değerlendirmelerini istedi. Aday tespiti sırasında halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Küçüktabak, dün yaptığı açıklamada, kendi partisinin bu konuda oldukça hassas olduğunu ifade etti.



Sorumluluk istiyor



Küçüktabak &8220;Ülkemizin içerisine girmiş olduğu seçim sürecinde partimin siyaset ve demokrasi kavramları üzerine hassasiyetlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Milletvekilliği makamı demokratik parlamenter sistem içerisinde oldukça önem arz eden, sorumluluk isteyen bir makamdır. Bu makam sadece oturduğu koltuğun nimetlerinden faydalanılsın diye hiç kimseye adeta ikram edilmemelidir&8221; dedi.



Kimse rüzgarına güvenmesin



HAS Parti İl Başkanı Küçüktabak &8220;Hiçbir siyasi parti ülke genelinde yarattığı rüzgâra güvenerek, aday tespiti yaparken bölge insanının taleplerini, beklentilerini hiçe saymamalıdır. Bu makama talip olan kişinin sosyal yaşam içerisinde insanların yerini belirleyen ölçülerden olan eğitim yardımlaşma duygusu fedakârlık meziyetleri de dikkate alınmalıdır&8221; diye konuştu.



Popstar yarışması gibi olmasın



Mustafa Küçüktabak, &8220;Milletvekilliği aday tespit süresi asla bir popstar yarışması değildir. Bu sürecin halkımın, insanların dört yıllık bir kader tespiti olduğu unutulmamalıdır. Geçmişte doğası güzel, insanı güzel bu şehre bu haksızlık temayül araştırma sonuçlarına rağmen yapılmıştır. Aynı hataya lütfen düşülmemelidir&8221; şeklinde konuştu.



İyi bir vekil nasıl olmalı



İyi bir vekilin nasıl olması gerektiği konusunda da görüşlerini açıklayan İl Başkanı Mustafa Küçüktabak &8220;İyi bir milletvekili evini, parasını, uykusunu, midesini, urbasını, arabasını, meşhur olmayı severek değil ülkesi, milleti, insanı için sonuna kadar feda edebilmelidir. Ancak bu şartlar ile gerçekten milletimin vekili olunabilir&8221; ifadesini kullandı.



Biz çok önem veriyoruz



HAS Parti olarak bu konuya büyük önem verdiklerini ifade eden Küçüktabak &8220;Benim Partim Has insanların toplandığı Has Parti Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş önderliğinde bu anekdotlara çok önem vermektedir. Siyaseti bu ahlak ve hassasiyetler çizgisinde yürütmeye gayret göstermektedir. Temayül yoklamalarında söz sahibi olanlara ve milletvekili olmak için yola çıkan tüm arkadaşlarıma hassasiyetle rica olunur&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi