Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas&[#]8217;ı ziyaret ederek, köylerin sorunları ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundu.


Milletvekili Köktürk, köylerin küçük ama sorunların büyük olduğunu, özellikle köylerimizin KÖYDES ve BELDES Projelerinden yararlanamadıklarını belirterek: &[#]8220;


Köylerimiz en küçük olmakla birlikte sorunları da en büyük yerleşim alanlarımız. Köylerimizde görüyoruz ki altyapı da dahil pek çok eksikliklerimiz var. Muhtarlarımız da köyün temsilcisi olarak son derece sınırlı olanaklarla devletle vatandaş arasındaki o uzlaşı yerine getirmeye çalışıyorlar. Aslın TBMM&[#]8217;de muhtarların kendi özlük haklarına yönelik bir yasa tasarısı var. Bunu parlamentodan geçiremedik. Bunun da üzüntüsünü yaşıyoruz. Çünkü muhtarlarda diğer idari birimlerdir. Bunun dışında köylerimizin çok büyük rakamlarla ifade edilen KÖYDES ve BELDES Projelerine baktığımızda da köylerimizin sorunlarını karşılamaktan oldukça uzak olduğunu görüyoruz. Ben Zonguldak Milletvekili olarak her hafta sonu köylerimize çıkmaya çalışıyorum. Sorunları yerinde gözlemliyorum. İşte bu ziyaretimin nedeni de bu sorunlara daha vakıf olmak içindir. Muhtarımız bize sorunları anlatacak. Bizde çözüm yolu bulmaya çalışacağız ve söz veriyoruz&[#]8221; dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ise ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getirerek hem Zonguldak&[#]8217;ın hem de muhtarların sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi