Çaycuma Ziraat Odası tarafından meyvecilikle uğraşan çiftçilere yardımcı olması amacıyla Bursa&[#]8217;dan fidan budama konusunda eğitimli kişi getirildi. Budama konunda Kayıkçılar Köyü&[#]8217;ndeki meyve yetiştiricilerine yardımcı olan İdris Süngür, uzun yıllardır bu işi yaptığını söyleyerek budama işinin püf noktalarını anlattı.


Tarım ve meyveciliği ile başarılı köylerden biri olan Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Bayram Cura, amaçlarının meyvecilikte emeğin karşılanması olduğunu söyleyerek; &[#]8220; Bursa&[#]8217;dan gelerek çiftçilerimize yardımcı olan arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Kooperatif olarak hasat sonrasında çiftçilerimizin ürünlerini depolayacak soğuk hava deposunu da karşılıyoruz. Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını almaları için elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyoruz&[#]8221; diye konuştu.


Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam ise oda olarak eğitime önem verdiklerini belirterek; &[#]8220;Çiftçilerimiz budama konusunda eksikleri olduğunu söylediler. Oda olarak bu konuda çiftçilerimize yardımcı olması amacıyla uzman bir kişi getirdik. Çünkü yanlış budama ağacın ömrünü azaltıyor. Bizlerde bahçeleri gezerek çiftçilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi