Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kartal, Aynur Yıldırım, Cihat Çakır, Mehmet Çelikkaya, Yunus Özpeynirci, Sefai Cesur ve Hasan Önder ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Ekrem Öztekneci ve ile İş-Kur Müdürü Ramazan Erdim&8217;i makamında ziyaret etti. İlk ziyareti SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci&8217;ye yapan BAKİAD heyeti burada kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet, Müdür Öztekneci ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. BAKİAD heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Öztekneci ziyarette yaptığı konuşmada kurum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.



Emekli başkenti gibiyiz



Önümüzdeki günlerde iş dünyasına, kamuoyu ile STK&8217;lara yönelik Torba Yasanın getirdiği yenilikler, yapılandırma ve taksitlendirmelerle ilgili bilgiler verileceğini dile getiren SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci Bartın il genelinde 37 bin çalışana karşılık 42 bin 800 emeklinin bulunduğunu söyledi. SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci&8217;ye çalışmalarında başarılar dileyen BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise iş dünyasını yakından ilgilendiren gelişmelerden haberdar olabilmek için kamu kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog halinde olması gerektiğini dile getirdi. Bartın&8217;ın emekli başkenti statüsünde bir il olduğunu dile getiren Dikyurt, kalkınma ve gelişmede üretim, istihdamın olmazsa olmaz şart olduğunu söyledi. Dikyurt, kalkınmanın sosyal güvenlik şemsiyesi altında rehavete (gevşeklik, ağırlık, tembellik) kapılmadan olabileceğini belirtti.



Yeni kurslar açılacak



SGK İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim&8217;i de ziyaret eden BAKİAD heyeti, burada da İş-Kur projeleri hakkında bilgi aldı. Konuklarına kurum faaliyetleri hakkında bilgiler veren Müdür Erdim, meslek edindirme kursları sayesinde iş gücü piyasasına kalifiye eleman kazandırdıklarını söyledi. Müdür Erdim, sanayinin ihtiyaçlarını karşılama, kalifiye eleman yetiştirme konularında 14 ana başlık altında yeni programlar için hizmet alımı ilanı yaptıklarını anlattı. Ramazan Erdim, &8220;10 Mart tarihinde servis eleman yardımcısı, grafik ve animasyon, bilgisayar destekli muhasebe, satış görevlisi, kat elamanı görevlisi, saç bakım ve yapımı, ayakkabı saya işçisi, makastar (tekstil), ütücü, kalite kontrolcü (tekstil), tekstil düz dikiş makinesi operatörlüğü, tekstil overlok makinesi operatörlüğü, aşçı yardımcısı, tekstil reçme makinesi operatörü olmak üzere 14 programda hizmet alım ilanına çıkıldı&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi