Çatalağzı Çevre Koruma Derneği üyeleri, Çatalağzı Belediyesi önünde yaptığı eylemde, Eren Enerji&[#]8217;ye ait termik santralin çevre kirliliğine neden olduğunu, küllerin denize boşaltıldığını, buna karşılık halkın istihdam yalanlarıyla uyutulduğunu söylediler. Eyleme; Çatalağzı muhtarları, Çatalağzı Çevre Koruma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Çatalağzı halkı katıldı.


Çatalağzı Çevre Koruma Derneği Başkanı Adnan Akgün Çatalağzı projesinin fiyaskoyla sonuçlandığını ve Çatalağzı´nın göç alması beklenirken göç vermeye başladığını söyledi.


Çatalağzı halkından istihdam yalanlarıyla çevre felaketine göz yummasının istendiğini belirten Aygün; "Enerji üssü olan belde de işsizlik hat safhada. Kül barajı ve su barajının yapıldığı Kokurdan Mahallesi´nden ve Kırımsa Mahallesi´nden çalışan bir tane arkadaş yok. Bu vicdansızlıktır. Biz bunları dile getirirken sesimizi duyurmak istiyoruz. Bacalardan filtrasyon sisteminden ne gibi önlemler alındı. Dünya sağlık standartlarına uygun mudur? Bunları TÜBİTAK´la işbirliği yapıp araştırması gerekiyor. Bunları halka duyurması gerekirdi oysa hiçbir şey yapılmıyor. Küller denize dökülüyor hiçbir ses yok, küller Cemal Dağına dökülüyor yine ses yok. Küller tehlikeli madde sınıfına girer. Özel barajlarda depolanması gerekir. Halkın sağlığını yok sayıyorlar. Çatalağzı´nın halkı mahallelerimiz, Cumayanı, Kuzyapı, Hacıoğlu ve Merkez Mahallesi çöp, çamur ve toz derdinden bertaraf oldu. Kimseye dertlerini anlatamıyorlar. Bizim tüm çağırmamız termik santralle beraber biz de sağlıklı yaşayalım. Ama tozdan, kanserden ölmeyelim. Yoksa kimseyle kavgamız yok. Çatalağzı´nda taş taş üstüne koymadılar. Çatalağzı´nda altyapıyı tamamen bozdular ve Çatalağzı sanayi çöplüğü oldu. Biz buna itiraz ediyoruz." Dedi.

Editör: Pusula Gazetesi