İsmail Eşref´in istifasının ardından Zonguldak Belediye Başkanın kim olacağı konusunda sorun yaşamak ve Belediye Başkanlığı&[#]8217;nı kaybetmek istemeyen Genel Merkez devrede. Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ile Volkan Canalioğlu dün parti meclis üyeleriyle tek tek görüşerek sorular sordular.


Belediye Başkanlığı&[#]8217;na vekalet eden Muharrem Akdemir&[#]8217;in yanı sıra İdris Şahin, Adil Bahadır, Türker Kapkaç, Turgut Aydın ve Hüsnü Maden&[#]8217;i dinleyen Genel Başkan Yardımcıları başkan adayının bir kopma olmadan teke indirilmesi gerektiğini vurguladılar. Türker Kapkaç, baba olacağını öğrendiğini ve adaylıktan vazgeçtiğini belirtirken diğer beş isimden adaylık konusunda geri adım atan olmadı.


Yapılan görüşmelerde adaylara Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nde neler yapabileceklerini soran hepsinden notlar aldı.


Engin Altay ile Volkan Canalioğlu adaylara; &[#]8220;Hayırlı olsun&[#]8221; dileğinde bulunurken rekabet durumunda çekilip çekilmeyecekleri konusunda da nabız yokladılar.


Altay ve Canalioğlu Belediye Başkanı&[#]8217;nın CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri arasından seçilerek CHP&[#]8217;yi en iyi şekilde temsil edilmesini ve herkesin birbirine destek olmasını istediler. Başkan adayları ise bu konuda Genel Merkez&[#]8217;in endişesi olmaması gerektiğini belirterek seçime tek isim üzerinde gideceklerini belirttiler.


Öte yandan Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nde Perşembe günü yapılacak seçim öncesi başkan adayları arasında iki ön tur yapılarak aday sayısı ikiye düşürülecek.


CHP&[#]8217;li 20 Meclis Üyesi&[#]8217;nin gizli oy açık tasnif olarak yapacağı oylamayla adaylar önce üçe sonra ikiye indirilecek.


Yapılacak son oylamada ise aday teke düşürülerek seçimde fire verilmesi engellenecek.

Editör: Pusula Gazetesi