Kamu-İş ile GMİS arasında sürdürülen görüşmelerin 14 Mart 2011 tarihinde Ankara´da Kamu-İş binasında gerçekleştirilen ikinci oturumuna Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman, Kamu-İş yetkilileri, TTK Başmüfettişi Kaya Arslan, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Sekreteri Taci Alkaya, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, GMİS´in şubelerinin başkan ve yöneticileri ile TTK ve GMİS TİS Komisyonları üyeleri katıldı. Toplantı açılışında bir konuşma yapan Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, &[#]8220;Bizim maden işçilerine yönelik özel bir yaklaşımımız var. Çünkü maden işçileri çok zor bir işi yapıyorlar. Madencilik dünyanın en zor ve en riskli mesleği durumunda. GMİS yöneticileri de hem kurumun yaşaması hem de maden işçilerinin haklarının alınması konusunda büyük bir duyarlılık gösteriyorlar. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, &[#]8220;Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 2006 ve 2009 işe girişli arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü yönündeki önerilerimizi masaya getirdik. Amacımız öncelikle sorunları masa başında çözmek. Umarım masa başında çözeriz. Ücretlerle ilgili Hükümet ile Türk-İş Koordinasyon Kurulu görüşmeler yapacak ve anlaşma protokolü imzalayacaklar. Biz, maden işçileri için bu anlaşma protokolünün dışında farklı bir ücret talebimiz olacak. Çünkü madencilik dünyanın en zor işi. Bu işi yapan madencilerin durumunu da farklı değerlendirmek gerekiyor. TTK´daki işçi açıklarının biran önce giderilerek üretimin arttırılmasını istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.
İkinci oturumda ele alınan 35 maddeden 22´si üzerinde anlaşma sağlanırken 13 madde tekrar görüşülmek üzere ertelendi. TİS görüşmelerine 8 Mart 2011 tarihinde TTK Genel Müdürlüğü´nde başlanmış ve 1 madde kabul edilmişti. Böylece üzerinde anlaşma sağlanan madde sayısı 23 oldu. TTK 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, 1´i geçici toplam 82 maddeden oluşuyor. TİS görüşmelerinin üçüncü oturumu 22 Mart 2011 tarihinde Ankara´da yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi