Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP aday adaylarının birbirlerine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.


Korkutan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında isim vermedi ancak açıklamasının hedefinde ise Demokrat Parti&[#]8217;den istifa ettikten sonra MHP&[#]8217;den aday adaylığı gündemde olan Ali Uzun&[#]8217;a yönelik açıklamalarda bulunan Nihat Aygün ile Cafer Velioğlu vardı.


21 Mart pazartesi günü mesai saatinde aday adaylığı müracaatlarının sona ereceğini belirten Korkutan; &[#]8220;MHP geçen hafta yaptığı il başkanları ve merkez yürütme kurulu üyeleri toplantısında aday adaylığı müracaatları arasında adaylık listesi için merkez yoklaması usulünün benimsenerek yüksek seçim kuruluna bildirilmesi kararı alındı. Bu süreç içersinde il başkanı olarak kamuoyuna MHP&[#]8217;de siyaset yapmak isteyen vatan ve millet sevdası ile içi dolu olan bürokrat işadamı, esnaf kim olursa olsun partiden aday adayı olma hakkı bulunduğunu ifade ediyorum. Ancak burada çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.


Milliyetçi Hareket Partisi aday adaylığı düşüncesinde bulunmak bütün vatandaşların hakkıdır. Ancak MHP&[#]8217;den aday adayı hakkı bulunan arkadaşlarımızın bir diğer aday adayı hakkında kamuoyunda basında eleştirme hakkı mevcut değildir. Partimizin başkanlık divanı ve sonrasında yaptığı yönetim kurulu toplantısında tüm aday adayların basın ve kamuoyunda birbirleri hakkında herhangi bir yorumda bulunmaması konusunda tavsiye kararı alındı.


MHP Türkiye ve Zonguldak&[#]8217;ı yönetmeye talip bir parti iken bütün aday adaylarının bu sorumluluk içinde hareket etmeleri gerekir. Bu şekilde hareket eden hiç kimsele MHP müsaade etmeyecektir. Bunun bilinmesi gerekir.


Pazartesi günü bitirilecek aday adayları başvurusunun ardından merkez yoklaması geniş bir kamuoyu ve teşkilat yoklaması sonucunda adaylarını belirleyecektir partimiz. Kimseye verilmiş bir sözümüz yoktur. Kimseyle yapılmış bir anlaşmamız yoktur Başarıya ulaşacak bir aday listesi ile seçime girecektir MHP. Mutlaka Zonguldak ilinde başarılı olacaktır. AKP&[#]8217;nin uyarılması gerekir. Üçüncü bir AKP iktidarı karanlık bir uçurum demektir. Milletin geleceğini teminatı olan MHP seçimlerde ülke ve Zonguldak&[#]8217;ta başarı sağlayacaktır&[#]8221; dedi.


Korkutan&[#]8217;ın bu uyarısının ardından Ali Uzun&[#]8217;u MHP&[#]8217;li olmadığı gerekçesiyle dışlamaya yönelik açıklamalar yapan isimlerin nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi