Karaman Beldesi´nde oturan 32 yaşındaki Ümit Akyüz, benzin fiyatlarındaki artışı protesto etmek için sosyal paylaşım sitesi Facebook´tan yaptığı eylem çağrısı yarın gerçekleşyor.


Almanya´da bir fabrikada uzun yıllar makine teknisyeni olarak çalıştıktan sonra 2 yıl önce memleketine dönen ve şu an işsiz olan 2 çocuk babası Ümit Akyüz, arkadaşı üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Caner Öztürk ile birlikte, son yapılan zamlarla birlikte litre fiyatı 4 lirayı bulan benzindeki fiyat artışını protesto etmeye karar verdi.


13 Mart pazar günü Zonguldak Madenci Anıtı önünde yapılacağı belirtilen eylemle ilgili Facebook´tan yapılan çağrıya şu ana kadar 650 kişi katılacağını belirtti.


Çevresindeki herkesin benzindeki fiyat artışından rahatsız olduğunu belirten Akyüz, "Artık insanlar hastalarını hastanelere götürümez hale geldi. Buna kayıtsız kalamazdık. Amacımız olabildiğince fazla kişiye ulaşmak ve sesimizi duyurmak" dedi. Eyleme katılımın yüksek olmasını sağlamak amacıyla Facebook´tan çağrıda bulunduklarını belirten Akyüz eylemin hiçbir siyasi partinin desteği veya şemsiyesi altında yapmadıklarını sadece vatandaş ve tüketici tepkisini dile getirmek istediklerini söyledi.

Eylem saat 13:00- 15:00 arasında işçi anıtında olunacak.

Facebook´tan yapılan açıklamada gerekli yasal izinlerin alındığı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi