İl Sağlık Müdürlüğü&8217;nde düzenlenen seminerde Stok Koordinasyon Birimleri, Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilileri, yöneticiler ve başhekim yardımcılarına yönelik bilgilendirme yapıldı. Seminer slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirildi. Dün düzenlenen seminerle ilgili gazetemize bilgiler veren İl Sağlık Müdürlüğü İdari Mali İşler Şube Müdürü Mukaddim Şekerci, &8220;Bakanlığımızın en son yayımlamış olduğu 2009&8217;a 45 sayılı genelgesi doğrultusunda ilimizdeki kurumlarımızın alımlarının ve ihtiyaçlarının tespiti, belirlenmesi ve yerinde en etkili şekilde çözüme kavuşturulması için Stok Koordinasyon Birimlerimiz oluşturuldu. Bu birimlerimizin görevi bütün hastanelerimizdeki depolarda bulunan tıbbi sağlık malzemelerini tespit edip öncelikle ihtiyaç olan diğer kurumlarımıza ihtiyaç durumunda aktarılmasını sağlamak&8221; dedi.



Depolar görülebiliyor


Mukaddim Şekerci, &8220;Bu aynı zamanda bütün Türkiye&8217;de uygulanıyor. Bütün sağlık birimlerimiz artık birbirlerinden malzeme alabiliyor ve birbirlerinin depolarını görebiliyorlar. Bu bizim için çok iyi bir çalışma oldu ve sağlık hizmetlerimizi arttırdı. Bu çalışma ile aynı zamanda mal ve malzemelerin israfını da çok büyük ölçüde önledi. Malzemelerin depolarda zamanı dolup israf edilmesi önlendi ve halkımızın parası zayi olmadan halkımıza döndürüldü. Bakanlığımız bu uygulamadan çok büyük kârlar elde etti. Zaten ekonominin temeli tasarruftan geçer&8221; şeklinde konuştu.



Daha iyi sağlık hizmeti veriliyor


Şekerci, &8220;Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu uygulamadan çok büyük yararlar sağladık ve bu da halkımıza yansıdı. Çünkü bu çalışma israfı önleyerek daha iyi sağlık hizmeti vermemize yol açtı. Bugünkü eğitimimizde hastanelerden gelen Stok Koordinasyon Birimleri, Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilileri, yöneticilerimiz ve başhekim yardımcılarımız toplantılarımıza katıldı. Bu toplantılar da bilgilendirme toplantısıdır ve hizmetleri daha iyiye nasıl götürebiliriz konusunun tartışıldığı, fikirlerin güncellendiği toplantılardır. Bu uygulama 2008&8217;de başladı ve gittikçe artan bir çalışma sistemi. Bu etkin olarak 2009 yılından beri uygulanmaktadır&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi