Mart ayı ile birlikte gelen soğuk ve kar yağışı ile kış günlerine geri dönen Bartın&8217;da hayat adeta felç oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü dün akşam yaptığı duyuru ile yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze ve merkeze bağlı tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim okullarında eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Karar belediye hoparlöründen de duyurularak halka bilgi verildi. Duyuruda okulların 10 Mart Perşembe günü (bugün) kapalı olacağı belirtildi. Kar yağışının bugün de devam etmesi halinde okulların bir gün daha tatil edilmesi beklenirken, Özel İdare ekipleri de kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor.



Mart kapıdan baktırdı



Ocak ve Şubat ayını ılıman geçiren Bartın&8217;da Mart ayı ile birlikte görülen aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı &8216;Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır&8217; şeklindeki atasözünü de bir kez daha doğrulamış oldu. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dün düzenlenmesi gereken dış ticaret semineri de hava muhalefetine takıldı. Seminerde konuşma yapacak olan İMEGE temsilcisi Asım Çalış olumsuz hava koşulları ve bazı yolların ulaşıma kapanması nedeniyle Bartın&8217;a gelemedi. Kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, çok sayıda trafik kazası da meydana geldi.




Amasra&8217;da fırtına var



İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kent merkezlerinde de belediye ekiplerince karla mücadele çalışması yapılıyor. Yüksek kesimlerde daha çok etkili olan kar yağışı Amasra ilçesinde de fırtına ile birlikte deniz ulaşımını aksatmaya devam etti. Önceki gün Amasra açıklarından geçerken fırtınadan kaçıp limana sığınan yük gemilerinin bekleyişi sürüyor. Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü&8217;nden yapılan açıklamada 9 Mart günü sabah saat 09.00 itibarıyla 28 köy yolunun ve 182 kilometrelik mesafenin ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.



8 ekip 35 personel çalışıyor



Açıklamada, merkeze bağlı 4 köyde bir grayder ve bir pikap, Ulus ilçesine bağlı 2 köyde 2 grayder ve 2 kamyon, Amasra ilçesine bağlı 12 köyde 2 grayder, 2 Man kamyon ve bir pikap, Kurucaşile ilçesine bağlı 10 köyde ise bir grayder ve bir kamyonla kar mücadelesi yapıldığı bildirildi. 6 Grayder, 2 Pikap, 5 Kamyon olmak üzere 8 ekip toplam 35 personel ile kar mücadelesi devam edildiği ifade edilirken, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar kalınlığının 20-25 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi