Zonguldak, Bartın ve Karabük´te etkili kar yağışından 211 köy yolu ulaşıma kapandı.
Alınan bilgiye göre, Zonguldak merkezde 35, ilçelerden Ereğli´de 17 ve Devrek´te 18, Bartın merkezde 4, Ulus ilçesinde 2, Amasra´da 12 ve Kurucaşile´de 10, Karabük merkezde 19, ilçelerinden Eskipazar´da 49, Eflani´de 6, Safranbolu´da 14, ve Ovacık´ta 25 olmak üzere köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Zonguldak´ta 11 greyder ve 2 kar makinesi, Bartın´da 8 ekip ve 35 personelle Karabük İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü iş makineleri ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor



Zonguldak&[#]8217;ta kar yağışı madencileri de etkiledi. Yerin yüzlerce metre altında kömür çıkarmak için mücadele eden madenciler, işlerine ulaşmak kar ile de mücadele ediyor.
Servis minibüsü ile Rat Mahallesinin tepesindeki ocağa gitmeye çalışan madenciler, kar nedeniyle yolda kalan araçlarını kurtarmaya çalıştılar. Minibüse zincir takmaya çalışan madenciler kar ve soğukla mücadele ettiler. Uzun süre araçlarına zincir takmaya uğraşan madenciler, &[#]8220;Ekmeğimizi yerin altından çıkartıyoruz. Kışın sadece kömür çıkarmakla değil işyerine ulaşabilmek için karla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz&[#]8221; diyerek sürekli mücadele içinde olduklarını söyledi.



Okullar tatil


Zonguldak´ta yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullarda eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi. Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojiden alınan son bilgilere göre Zonguldak´ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, merkeze bağlı Alaplı, Devrek, Gökçebey, Kdz. Ereğli ilçesinin Kandilli, Çaylıoğlu, Ormanlı beldeleri dahil ilçe merkezleri ve il merkezi hariç olmak üzere; merkeze bağlı Kozlu, Kilimli, Çatalağzı beldelerindeki merkez okullarına taşımalı eğitim kapsamında taşınan öğrenciler ile Karaman ve Beycuma beldelerindeki taşımalı eğitim uygulaması yapılan ilköğretim ve ortaöğretim okullarına taşınan öğrenciler ve Birleştirilmiş Sınıf Uygulaması yapılan okullarda 10-11 Mart tarihlerinde eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.
Ayrıca, Sivriler beldesinde bulunan okullar ile Uzungüney, Kargalar, Murat Kayhan, Elvanpazarcık, Keller, Dereköy, Ayvatlar ve Karapınar´daki ilköğretim okullarında da 2 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi