Bartınlı gurbetçi Bahri Akalın&8217;ın başkanlığını yaptığı Almanya´nın Dortmund şehrindeki Türk Dernekler Birliği (TUDEB) ile Kuzey Ren Vestfalya eyaleti (NRW) Avrupalılar Hareketi tarafından göçün 50. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda ortak çalışma kararı aldı. Toplantıya, TUDEB Başkanı Bahri Akalın, NRW Avrupalılar Hareketi Lünen Başkanı Elisabeth Schnarrenberger-Oesterle, Kütahyalılar Dernek Başkanı Turgut Erçetin, TUDEB Çalışma Grubu Üyesi Zeki Çakmak, Kamen Uyum Meclisi Başkanı Azi Özkır ve işadamı Abdullah Akçay katıldı. Toplantıda konuşma yapan TUDEB Başkanı Bahri Akalın, göçün 50. yılında birlik ve beraberlik içerisinde ortak çalışmanın önemine değindi ve artık uyum sözünün Türk toplumunu rahatsız ettiğini vurguladı. Akalın, göçmenlerin Almanya´nın parçası olduğunu dile getirdi.


Sorunların üstesinden geleceğiz


Almanya´nın Dortmund şehrinde bulunan Türk Dernekler Birliği&8217;nin (TUDEB) Başkanı Bartınlı Bahri Akalın "Göçün 50. yılında uyum sözü bizleri incitmektedir. 50 yıldan beri iç içe yaşıyoruz. Her iki toplumda birbiri ile et ve tırnak gibi oldular. Bizler doğal olarak Türkiye´den göç ettik. Bizlerin Türkiye´yi ve Türkçe´yi unutmamız mümkün değil. Burada yaşadığımız için de Almanca Dili´ni konuşuyor ve benimsiyoruz. Uyum sözünün politik malzeme olarak kullanılması bizleri rahatsız ediyor. Çocuklarımız burada doğdu, hepsi de Almanca konuşuyor. El birlik verip, mevcut sorunların üstesinden gelebiliriz. TUDEB olarak, bu tür konularda kapımız herkese açık. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Onların acıları bizim acılarımız, sevinçlerimiz de bizim sevinçlerimiz&8221; diye konuştu.


Derin bağlarımız var


Akalın &8220;Bunun geçmişte örnekleri var. Almanya ile Türkiye´nin geçmiş tarihlere dayanan derin bağları var. Biz Almanya´nın bir parçasıyız´´ şeklinde konuştu. NRW Avrupalılar Hareketi Lünen Başkanı Elisabeth Schnarrenberger-Oesterle, Türk Derneklerinin davetine teşekkür ederek, NRW´deki dernekler olarak hep birlikte sorunlara çözüm yolu aranması gerektiğini belirtti. Schnarrenberger-Oesterle, "Her iki toplum da, barış içerisinde yaşamakta. Göçün 50. yılında Türk Dernekleri ile birlikte çalışmak bizleri de mutlu ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde çözülmeyecek sorun olmaz. Türk Derneklerinin misafirperverliği beni etkiledi. Birlikte güzel çalışmalara imza atacağımızı inanıyorum´´ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi