Karaman Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen eğitime Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Esin İlhan, Kanser Eğitim Tedavi Merkezi (KETEM)&[#]8217;nde görevli hemşireler Hanife Akça ve Neslihan Apaydın, kanseri anlattılar.
Kanser hastalığının nasıl bulaştığı ve korunma yöntemlerini anlatan Sağlık Müdürlüğü ekibi, maket insan üzerinde de göstermeli eğitim verdiler.
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Birsen Turan, &[#]8220;Kanser halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. 2011 Yılı Kanser Savaş Dairesi Başkanlığınca Kadın Kanserleri yılı olarak kabul edilmiştir. Meme kanseri dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen kanserdir. Ülkemizde yılda en az 20 bin kişi meme kanseri teşhisi aldığı bilinmekte ve olguların büyük bir bölümü geç evrelerde teşhis edilmektedir&[#]8221; dedi.
Kadınların hem 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlamak ve aynı zamanda kanser konusunda kendilerini bilgilendirmek için burada olduklarını söyleyen Turan, Ayrıca kanser eğitimine gelen bayanların topluca tetkik ve tedavileri için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yanında bulunan KETEM&[#]8217;e getirileceğini ve burada bayanların tetkik ve tedavilerinin yapılacağını vurguladı. Bayanların toplanmasında ve eğitim sürecinin yanı sıra KETEM&[#]8217;e ulaşımlarını Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı&[#]8217;nın sağladığını belirten Turan, teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi