Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin gerek meslek adına ve gerekse Zonguldak adına tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu meslek içi eğitim başta olmak üzere, Zonguldak&[#]8217;ın genel sorunlarının çözümü noktasında derneğin önemli etkinlikler yaptığını ifade etti.


ÖKSÜZ, &[#]8220;DURUŞUMUZ VE TAVRIMIZ NET&[#]8221;
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, &[#]8220;Biz mesleki anlamda tavrımız net. Yaptığımız toplantılarda biz şunu anlatıyoruz. Biz neyiz gazeteciyiz. Belediye başkanlarını, valiyi, milletvekillerini eleştiririz, akıl veririz. Okumayan, araştırmayan, sorgulamayan adam nasıl akıl verecek bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu nasıl oluyor, eğitim toplantıları ve çeşitli toplantılarla oluyor. Önümüzdeki günlerde hukuksal anlamda da eğitim toplantısı düzenleyeceğiz. Bir diğer tavrımız da kent adına. Belediye Başkanları ve yerel yönetimlerde kimler olursa olsun bizim için bu kentin tanıtımı önemli. Medya bu işin en önemli kolu örneğin geçtiğimiz günlerde bir etkinlik yaptık. O etkinliğimize değişik illerden değişik gazete ve televizyonlarda görev yapan 23 gazeteci geldi. Bizim burada açılım noktamız o gazeteci dostlarımız olacak. Turizm anlamında olsun, diğer anlamda olsun kentin pazarlama noktası onlar. Bir araştırma yaptık değişik illerde 50&[#]8217;ye yakın Zonguldaklı gazeteci var. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak geçmişte yaptığımız etkinlik ve çalışmaların meslek adına ve Zonguldak adına artırarak devam edeceğiz. Dernek olarak bizim duruşumuz ve tavrımız nettir&[#]8221; dedi.


EŞREF, &[#]8220;BASINI ÖNEMSİYORUM AMA SEVİYELİ OLMALI&[#]8221;
CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, KGD&[#]8217;nin çalışmalarının gerek basın ve gerekse kent adına önemli ve yararlı olduğunu belirterek, &[#]8220;Bu çalışmalar çok güzel. Haberin sınırlarının nerede başlayıp, nerede bittiğini iyi bilmesi lazım. Her zaman şunu söylüyorum. Basın, halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan en önde gelen kuruluşlardan bir tanesi. O anlamda halk nasıl bilgi alacak, görsel veya yazılı basından alacak. Halkın haber alma akışını kaliteleştirmek, doğru haberi vermek, doğru haberi verirken yalın bir haber değil ona kendi görüşünüzü de katarak daha doğrusunu sağlamaya çalışmaktır. Yöredeki hizmetleri veya akışın aksayan taraflarını siz söyleyeceksiniz ki, yönetimler de bunu düzeltsin. Ben 8 yıllık görev süresince gerçekten, her yazılan yazıyı mutlaka değerlendirmişimdir. Her türlü uyarıyı biz aldıkça biz bu uyarıları yönlendirmeleri biz hep değerlendirdik. O anlamda ben, vatandaşın haber alma özgürlüğü adına, hizmetlerin doğru yapılması adına da hakikaten basını önemsiyorum ama bu seviyeli olmalı. Basının yazdıklarının sınırlarını iyi bilmesi, hakaret olmaması, kişilik haklarına saldırmaması gibi konular özen göstermesi gerekir. Biz 8 senelik dönem içinde önemsedik, bundan sonraki dönemde de bu işi daha da önemseyerek bu diyalogu sürdürmeyi hedefliyoruz.&[#]8221; Şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi