Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, vatandaşları duyarlı va anlayışlı olmaya çağırdı.
Zonguldak Sağlık Sen Şube yöneticileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle merkez ilçeye bağlı Karaman Aile Sağlık Merkezinde görevli, bir süre önce darp edilen evli 2 çocuk annesi hemşire 38 yaşındaki Ünzile Koca&[#]8217;yı evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileyip kadınlar gününü kutladılar.
Bundan yaklaşık 10 gün önce görevi esnasında darp edilen Koca, Zonguldak Sağlık Sen Şube yöneticileri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ziyaret edildi. Geçmiş olsun dileğinde bulunup çiçek veren sendika yöneticileri, vatandaşa duyarlı olması çağrısında bulundu.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirip, 17 Yıldan beri sağlık camiasında çalışıp böyle bir olayla karşılaşmadığını söyleyen Ünzile Koca, &[#]8220;Sağlık merkezine gelen hasta elindeki iğneyi gösterip vurmamızı istedi. Yeşil reçeteli iğneyi doktor yazmadığı için vuramayacağımızı söylememize rağmen sinirlenerek üzerime saldırıp tokat attı, devamında yine yumrukladı. Tedavi görerek 7 gün rapor verildi&[#]8221; dedi.
Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, &[#]8220;Böyle bir anlamlı günde sağlık çalışanlarının yanında olarak onlara destek vermek istedik. Sağlık çalışanlarımız gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Halkımızın sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı ve anlayışlı olmasını istiyoruz. 24 Saat esasına göre çalışarak halka hizmet eden kadın sağlık çalışanlarının 8 Mart&[#]8217;ta dahi bir hasta veya hasta yakını tarafından sözel, fiziksel veya psikolojik şiddete uğramamasının hiçbir garantisi yok. Büyük bir stres kaynağı haline dönüşen şiddete karşı çalışma güvenlikleri sağlanmalı, aile ve sosyal hayatta onları rahatlatacak tedbirler alınmalıdır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi