CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Türkiye&8217;de kadınların emeklerinin yok sayıldığını söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yalçınkaya, hükümetin kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğünü belirterek, kadınlar için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.



Kazanımlarını kaybettiler



Milletvekili Yalçınkaya, kadınların Atatürk döneminde elde ettiği hakları kaybettiklerini de belirterek, &8220;Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına; kadın-erkek eşitliğini, seçme seçilme hakkını ve medeni haklarını birçok dünya ülkesinden daha önce sağlamış olmasına rağmen, maalesef içerisinde bulunduğumuz dönemde, Türk kadını birçok alanda, dünya kadınlarının elde ettiği kazanımların çok, çok gerisinde kalmıştır&8221; diye konuştu.



Özgürlükleri kısıtlı



Kadınların hak ettikleri özgürlüklere kavuşamadıklarını ifade eden Milletvekili Rıza Yalçınkaya, &8220;Bugün toplumsal yaşamın en büyük kitlesi, barışın, hoşgörünün ve çoğulculuğun teminatı olan kadınlarımız, hâlâ hak ettikleri özgürlüklerine kavuşamamıştır. Türkiye&8217;de kadının emeği yok sayılıyor, güvencesiz ve ağır işlerde çalıştırılıyor, sosyal hakları verilmiyor, şiddet görüyor, hatta savunmasız olduğu için öldürülüyor&8221; şeklinde konuştu.



Gerekli düzenlemeler yapılmadı



Yalçınkaya &8220;İçerisinde bulunduğumuz çağda ve Avrupa Birliği&8217;ne üyelik beklediğimiz bu dönemde, kadın haklarına yönelik gerekli düzenlemelerin acilen yapılması gerekirken, maalesef hükümet; Türk kadınını ikinci sınıf vatandaş olarak görmeye devam etmektedir. Bilindiği üzere 8 Mart; ülkemizde ve tüm dünyada, kadın olduğu için sömürülen, fabrikalarda, tarlalarda, alın terini akıtan, yaşama direnen ve direnmekte olan birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı emekçi kadınlarımızın günüdür&8221; ifadesini kullandı.



Ayrımcılık ortadan kalkmalı



CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya &8220;Bu güzel günde; kadın-erkek eşitliğinin yaşamın tüm alanlarında görüleceği, kadına yönelik ayrımcılığın ortadan kalkacağı, kadın hak ve özgürlüklerinin adil bir biçimde yaşanacağı ve kadınlarımızın, yönetimin her kademesinde daha fazla yer alacağı bir dünya ve Türkiye umuduyla, tüm kadınlarımızın &8216;8 Mart Dünya Kadınlar Gününü&8217; kutluyorum&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi