Müftülüğümüz tarafından çayırlı bölgesinde görev yapan 20 din görevlisi için Çayırlı Köyü Yeni Mahalle Camisi&[#]8217;nde beş hafta sürecek "Kur&[#]8217;an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu" başlatıldı. Kursta Kur&[#]8217;an-ı Kerim kıraati ile ilgili teorik ve pratik uygulamalara ağırlık verilecek.
Müftülük tarafından organize edilen, din görevlileri tarafından halka yönelik verilen "Kur´an Öğretimi" programlarının da camilerde devam ettiği kaydedildi. 07 Mart 2011 günü başlayan kurs 5 hafta sürecek.
Müftü Vekili Mehmet Ergün, 2011 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı Genelgesi gereğince üç ayrı bölgede "Kur&[#]8217;an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenleyeceklerini, kursun ilkinin Çayırlı bölgesinde görev yapan 20 imam-hatibi için yapılacağını, 07 Mart 2011 günü başlayacak kursu Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Görevlisi Remzi Uğur&[#]8217;un vereceğini, kursta Kur`an-ı öğrenme ve öğretme tekniklerinin yanında beşeri ilişkiler, pedagojik formasyon ile ilgili derslerin verileceğini, hizmette daha başarılı ve mesleki bilgileri daha da geliştirmek amacıyla böyle bir kurs açtıklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi