Ata mesajında şunlara yer verdi: &[#]8220;Büyük Önder Atatürk&[#]8217;ün Cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleştirdiği devrimlerle, kadın erkek ayrımcılığına son verecek düzenlemeleri hayata geçirmesi, özellikle de Medeni Yasanın Kabulü ve Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi, Türk kadınına bir çok gelişmiş ülkelerde bile rastlanamayacak imkanlar sağlamıştır. Yurdumuzun kurtuluşunda olduğu gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunda da aktif olarak rol oynayan Türk Kadını Cumhuriyetle birlikte birçok hak ve özgürlüğe kavuşmuş ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda önemli konumlara gelmişlerdir. Kadınlarımızın toplumsal yaşantımızdaki yeri ve payının devamlılığının sağlanması, onların gelişimine imkan veren bilinçlenme sürecinin etkili ve yoğun bir biçimde yaşanmasına bağlıdır. Kadınlarımızın yaşamları süresince ortaya koydukları temeli özveri ve fedakarlığa dayalı yaşam tarzı, Türk halkının her zaman beğeni ve takdirini kazanmıştır. Üretken ve yaratıcı doğalarıyla ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynadıklarını gördüğümüz kadınlarımızın, toplumsal gelişme ve çağdaşlaşma konusunda da çok önemli çalışmalar yaptıklarını izlemekte, bundan büyük mutluluk duymaktayız. Unutmamalıyız ki kadınlarımızın yaşantımızın her safhasında görev almaları, çağdaş yaşam olanaklarından azami düzeyde istifade etmeleri, sosyal yaşantımızın her sayfasında yer alarak, ülkemizin gelişmesi ve geleceğinin şekillendirilmesi yönündeki çalışmalarda etkili rol üstlenmeleri, ülkemizi çağdaş dünyada daha güçlü bir konuma getirecektir.


Devletimizde her zaman kadınlarımızın sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında olacak, onların hak ve özgürlüklerinin daha ileriye götürülmesine yönelik çalışmalarda bulunacaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi