Özdemir´in cenazesi, Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak Çaycuma Belediyesine ait cenaze aracıyla Pehlivanlar Mahallesi´ndeki baba evinin önüne getirildi.
Şehit er için Kur´an-ı Kerim okunup duaların edilmesinin ardından baba Ramazan Özdemir, oğlunun Türk Bayrağı´na sarılı tabutuna sarılarak, ´´Oğlum evine geleceksin diye odanı hazırlatmıştım ama tabutla geldin´´ diye feryat etti. Anne Halime Özdemir de oğlunun arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döktü.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in sakinleştirmeye çalıştığı baba Özdemir´in oğlunun son kez evine girmesini istemesi üzerine tabut askerler tarafından konuta taşındı. Şehit Özdemir´in kız kardeşi Selcan da ağıtlar yaktı.
Evin tek oğlu olduğu bildirilen Özdemir´in cenazesi, daha sonra mahalledeki Siteler Camisi´ne götürüldü.
Cenaze törenine, Özdemir´in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Zonguldak Valisi Erdal Ata, Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, bazı belediye başkanları, vatandaşlar ve askeri erkan katıldı.
Terhisine 6 ay kala şehit olan erin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Özdemir´in cenazesi ilçeye bağlı Kışla köyündeki aile mezarlığında defnedildi.

-OLAY-

Göksun-Kayseri karayolunun Kayapınar mevkisinde 3 Martta, Onur Aşık´ın (26) kullandığı 34 VL 7452 plakalı otomobil devrilmiş, jandarma ekibi, yaralanan sürücüyü çıkarmaya çalışırken Mehmet Dönmez (30) yönetimindeki 01 RT 565 plakalı otomobil ise kaza yapan otomobile çarpmıştı.
Kazada, astsubay Coşkun Peker, jandarma erler Sertaç Özdemir (21), Mehmet Altuntaş (21), Gökhan Tokalı (21), Harun Kahraman (21), sürücüler Mehmet Dönmez ve Onur Aşık ile kaza geçirenlere yardım etmek amacıyla çevre köyden olay yerine gelen Mehmet Karslı (77) ve oğlu Rasim Karslı yaralanmıştı.
112 Acil Servis ekipleri tarafından Göksun Devlet hastanesine kaldırılan yaralılardan jandarma er Sertaç Özdemir, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Editör: Pusula Gazetesi