Halkın Sesi Partisi (HAS) Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, İncivez&[#]8217;de Eşref Yapı, Tepebaşı&[#]8217;ndaki İdeal Yapı ve Sahildeki inşaatın yanına yol yapılmasının öncelik anlamına geldiğini belirterek, acil yol ihtiyacı olan başka mahallelerin olduğunu söyledi.


Kendi döneminde imar planındaki 5 metrelik yolun imar tadilatında 7 metreye çıkarılmasının ana nedenlerinden birinin oraya yapılacak evlerin değerini arttırmak olduğunu söyleyen Başkan Gonca Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: &[#]8220;Aldığım duyumlara göre Lavuar Alanı ile ilgili proje hazırlanırken belediye meclisinde imar değişikliğinde o yolun oraya koyulduğu ifade ediliyor. Yolun kim tarafından yapıldığını bilmiyorum. Yol çalışması olduğunu oradan geçerken görüyoruz. Belediye Başkanının ifadesine göre şirket tarafından yapıldığını iddia ediyor. O öyle diyorsa ben inanmak zorundayım. Ama onun dışında belediyenin araçları ile yapılıyorsa kesinlikle yanlıştır. Bir belediye başkanının o riski göze alacağını tahmin etmiyorum. Ama o yolun orada yapılmasının en önemli nedeni oraya yapılacak evlerin değerini arttırmaktır.


YOL HALKA AÇIK OLACAK MI OLMAYACAK MI GÖRECEĞİZ


İmar yolunun 5 metre olduğu ifade ediliyor. Ancak Lavuar alanında yapılan imar tadilatıyla ilgili o 5 metrelik yolu 7 metreye çıkartıldığını belediye başkanı kendisi ifade etti. Halka açık olacak mı olmayacak mı onu zaman gösterecek. Yapıldıktan sonra eğer imar yolu olarak gözüküyorsa sadece kendi binası değil herkesin kullanımına açılması gerekir. Bizde bunun takipçisi olacağız.


İmar planındaki 5 metrelik yolun imar tadilatında 7 metreye çıkarılmasının ana nedenlerinden biri yapılacak olan evler açısından önemli. Oradan kaç tane vatandaş sahile iniş olarak o yolu kullanır onu kamuoyunun takdirine bırakmak lazım.


Bir tek orada değil İncivez&[#]8217;de Eşref Yapı&[#]8217;nın yapmış olduğu bir kooperatifi var. O kooperatifinde orada 102 Sokak bağlantılı yeni bir yol yapıldı. Aciliyeti de tartışılır. Oradan daha acil Mithatpaşa, Karaelmas, Ontemmuz Mahallesi&[#]8217;nde yol ihtiyacı olan yerler var. İncivez&[#]8217;deki yeri belediyenin yaptığını biliyorum. Orası belediyenin ihaleli yoludur ve müteahhitte yaptırmıştır. Halk da kullanacaktır ancak halktan ziyade oradaki inşaatların değerini arttırmak için o yol önemlidir.


MAHALLELERDE İNSANLAR YOL DİYE İNİM İNİM İNLİYOR


Şunu sormak lazım Eşref Yapı&[#]8217;nın orada inşaatı olması, Tepebaşı&[#]8217;ndaki İdeal Yapı ve Sahildeki inşaatın yanına yol yapılması 3 tane örnektir. Şimdi buralara yol yapılması öncelik verilmiş olmuyor mu? Mahallelerde insanlar yol diye inim inim inliyor. Benim dönemimde de talepler vardı. Ama biz önceliğimizi Mithatpaşa, Karaelmas ve Ontemmuz Mahallelerine vermiştik. Bunu orada yaşayan insanlar biliyor. İsmail Eşref, oğlunun şirketi olduğunu ifade ediyor ve oğlu para kazanmayacak mı? Tabiî ki de kazanacak. Helalinden yapılan her türlü işe bizim itirazımız olmaz. Ama yasal olmayan uygulamalar varsa mesela o yol çalışmalarında belediyenin imkanları kullanılıyorsa buna şiddetle karşı çıkarız.


HERKES İNŞAAT YAPTIRABİLİR


İmara uygun olmak kaydıyla Lavuar Alanı Bölgesinin olduğu alana kim olursa olsun inşaat yapabilir. Ancak orada 5 metrelik yol varken imarda 7 metreye çıkartılabilir mi o tartışılır. Sayın Eşref&[#]8217;in döneminde 5 metrelik imara işlendiğine göre o yolun yeterli olduğu için yapılmıştır. Bunun 7 metreye çıkartılması Eşref Yapı&[#]8217;nın da inşaatının orada olması kamuoyunu rahatsız etmektedir. A kişisi inşaat yaparken 5 metrelik yolu 7 metreye çıkartmak istese ve belediyeye başvursa acaba kendisi nasıl karşılayacaktır. Kolay kolay da o taleplerin onaylanacağını sanmıyorum. Dolayısıyla Belediye Başkanları özellikle belirli makamlarda bulunan insanlar ben de dahil olmak üzere yapacağımız iş ve işlemlerde kamuoyunu rahatsız etmeyecek şekilde hareket etmeliyiz. İnşaatları yaptırabilir ona itirazımız yok. Ama etik olarak yanlış.&[#]8221;


HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


Carrefour&[#]8217;un bulunduğu alandaki binaların ve havuzun yıkımıyla ilgili konuşan Gonca, &[#]8220;Mahkeme kararı uygulandı. Benim görevimin bitmesine 6-7 ay kala Danıştay&[#]8217;dan oranın yıkılmasıyla ilgili kesin karar gelmişti. Benden sonraki dönemde Sayın İsmail Eşref tarafından yıkıldı. Kendi döneminde sözleşmesi yapıldığı için kendi döneminde yıkımının gerçekleşmesi daha mantıklı oldu. Yıkılan inşaatların yerine de ne yapılacağını bilmiyorum. Şu anda beklemede. Zannediyorum bir inşaatta yapılmayacak. Ama takip ediyoruz. Orada yapılacak olan iş ve işlemlerin her zaman takipçisi olacağız. Zonguldak kamuoyunu rahatsız etmemesi en büyük dileğimiz. Her şeyin yasalara uygun, ihale şartnamelerine uygun yapılması gerekmektedir ve beklentimizde bu yönde. Biz Zonguldak halkı adına orayı takip ediyoruz. Aslında ne yapılacağı ile ilgili detaylı açıklama yapılmasında yarar var&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi