Projede esas olarak öğrencilerin kendi elleriyle tohumdan fidan yetiştirerek ağaç ve doğa sevgisisinin küçük yaşlarda aşılanması hedef alınıyor.


Gökçebey&[#]8217;deki projede Bakacakkadı İlköğretim Okulu&[#]8217;nun 6,7 ve 8 . sınıflarında okuyan öğrencilerden 60 kişilik gönüllü öğrenci grubu oluşturularak geçtiğimiz gün projenin ilk adımı olan tohum ekimi gerçekleştirildi.


Üçburgu Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin edilen ceviz tohumları Gökçebey İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde Bakacakkadı&[#]8217;da bulunan İl Özel İdaresine ait Süs Bitkileri Yetiştiriciliği serasında Öğrencilere teknik olarak nasıl ekilmesi gerektiği teknik elemanlarca anlatılıp gösterilerek daha sonra öğrencilerin kendi tohumlarını kendi poşetlerine ekmesi sağlanmış oldu. Öğrencilerin bütün bunlar olurken yaşadıkları sevinç ve heyecan ise yüzlerinden okunuyordu.


Tohumlarını ekmenin sevinciyle okullarına dönen öğrenciler serada muhafaza altına alınan tohumlarını belirli aralıklarla gelip sulayarak, onların birer fidana dönüşme sürecini yakından takip etme fırsatı bulacaklar.


Editör: Pusula Gazetesi